torsdag 16 september 2010

[ANNA] Torsdag hemma på Korsgatan.

Idag har det gått i ett trots enorm trötthet, finns inte tid att vara trött när man är småbarnsförälder inte! Skorpan har badats. Skorpans lilla kusin Vilma och moster Maria har varit här och lekt. Dock försökte Skorpan mangla sin lilla kusin genom att helt kallt attackrulla i hennes riktning. Mysigt att se dom ligga och iaktta varandra med stor nyfikenhet.På eftermiddagen fikade jag och Skorpan med Malin. Skorpan fikade på mangopuré som Malin matade henne med. Haklapp visade sig vara överflödig då en certifierad dagisfröken matar med stor precision. Linus jobbar kväll idag. Många tänker säkert vad jobbigt att han jobbar kvällar och helger(precis som jag) men nej, hellre det än 7-16 varje dag! I och med oregelbundna tider, finns lediga vardagar, förmiddagar och dagar som man slutar redan kl 14. Därmed så kan man vara delaktig i hela vardagen med Skorpan. Vissa dagar blir det frukost och morgonmys andra dagar kvällsmat och sagostund. På så vis är Skorpan van vid att vi båda gör alla moment med henne här hemma. Dock så ska det tilläggas att när Skorpis börjar på dagis måste vi fixa och trixa lite med våra scheman och kanske be om lite hjälp enstaka gånger när vi jobbar kväll/helg samtidigt. Men det är så få gånger att det ska nog inte vara omöjligt alls!

I och med att vårat lilla matvrak fyller sex månader på måndag öppnas en helt ny barnmatsvärld. Sortimentet blir genast bredare. Idag slukade lilla snörpa kyckling couscous&tomatsalsa med stor aptit.

Varje gång som det är stressigt här hemma när jag är själv tänker jag på alla ensamstående föräldrar som får allt att gå ihop på alldeles egenhand. Utan någon som kommer hem och frågar hur dagen har gått eller hur det är, eller säger att man är världsbäst. Fan va ni är bra, en stor bamsekram ska ni ha för att ni reder ut det! Här hemma gick det i ett från 17:30-20. Då ska det tilläggas att jag "bara" värmde köttfärssås och kokade pasta som kvällsmat till mig själv. Vi gör alltid fyra portioner när vi lagar mat om Linus ska jobba dagen efter, en matlåda till honom och en till mig med. Det är fan guld värt!


Skorpan demonstrerar hur stort man kan gapa när man vill ha en ny spännande rätt till lunch.

2 kommentarer:

Olles mamma sa...

Jag tycker oregelbundna tider är toppen för Olle på dagis... Nu har vi ju precis börjat, men Olle får mer tid hemma än på dagis och det är ju det vi strävar efter! Förövrigt är inte dagis någon hit för vår "unge-man", han bara gråter när jag ska lämna honom och jag känner mig som världens dummaste mamma som bara vänder ryggen och går! Det är kämpigt :( Så nu sover han t.o.m på mig på nätterna för att jag inte ska kunna försvinna (Bästa att det säkra före det osäkra)... Att skola in på dagis när han är så ledsen bara skär i mitt stora mamma hjärta!

linus sa...

blir trångt i spjälsängen då antar jag.