tisdag 21 september 2010

[ANNA] Lite tisdagsbilder.

När Skorpan fått sin lunch traskade vi ner på stan för att äta lunch på Stadsmissionens café. En liten lyx vi unnar oss när hela familjen har en ledig dag. Idag serverades det grönsakssoppa eller korvgryta med persikopaj till efterrätt. Korvgrytan innehöll blandade korvar från Smultronboda gård i Edsbruk, det är det som är det fina med Stadsmissionens café, allt är närproducerat från små ekologiska gårdar och valt med omsorg. Det känns verkligen på smaken vill jag lova! Persikopajen var så god att jag svor lite halvhögt tre gånger, Linus tyckte det var lite halvskämmigt eftersom vi var i kyrkliga lokaler och det var rätt tyst i övrigt därinne haha.

Jag är ju lite känd för mitt.. ehrm.. färgstarka språk. När jag gick på högstadiet sa en lärare att mycket svordomar i sitt språk tyder på dåligt ordförråd och ointelligens. Så fan heller säger jag. Jag gick ut såväl högstadie som humanistisk linje med finfina betyg. Sen att det inte låter så vackert när man svär mycket, det är en annan femma. Jag ska göra mitt allra bästa för att hindra svordomarna sen när Skorpan börjar snappa upp. Och på jobbet framför kunder skulle jag aldrig svära, så jag kan kontrollera mig. Men ni som känner mig måste ju hålla med om att jag är ju uppfinningsrik i mina svordomar. Jag har ju också ett brett icke-svordom-kraftords-förråd. Göta Petter, Milda Matilda, dra mig baklänges i pantalongerna och dra åt Skänninge Linus är inte dum han heller, en favorit hos honom just nu är bög-caesar.


1. Promenad-Skorpan!
2. Skorpan på Stadsmissionens café, galet nyfiken på vad precis alla(utom mamma&pappa) gör. Hon skaffade sig typ fyra nya fans i åldrarna 25-83 som kom fram och pratade med henne.
3. Gitarrställ-barnställ. Skorpan kryper allra helst baklänges, modig som fan, kollar aldrig bakåt. Utan kryper tills hon kilat fast sig under t ex tvbänken. Strumporna får man dra på skitlångt annars åker dom av direkt!
4. Med posten idag kom fem bastoppar till Skorpan, 160:- för allihop(det är flott!). Med posten kom även en biocheck från Linus jobb, helt apropå, som en klapp på axeln för att det varit lite rörigt på jobbet i somras. Mer sånt!
5. & 6. En helt gudomlig persikopaj med vitchokladfyllning(jag svär det var en bit av himlen) soppa/korvgryta som inte gick av för hackor heller!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Haha ja Anna dina kraftord är lite som vintageklänningar, underbart sött tycker jag! ;)

Anonym sa...

hej anna vad stor hon har blivit nu men vi har endå inte träffats en...jag är jätte besviken på mamma att hon inte kan ringa till dig.....

kramar emma