söndag 26 september 2010

[ANNA] Söndagslunch.

Söndagens lunch intogs på Fräcka Fröken med Malin&Mattias. Jag åt världens godaste baguette med kyckling&fetaoströra, Linus smaskade i sig en fet räksmörgås med ett berg av räkor på. Supergött och med väldans fint sällskap, som en söndagslunch ska vara helt enkelt. Som tur var kom vi dit redan halv ett, 45 minuter senare var det fullsatt.





Fan ibland blir jag precis matt. Igår fick vi än en gång höra med förskräckt röst" men gud, jaha ska du reeedan börja jobba"! Men Skorpan då? Dagis är hon ju för liten för!? Amningen då!?( Angående att jag ska börja jobba om en månad.) Gud jag får banne mej spader och skiter knäck på en och samma gång. Märk väl att det enda tänkbara förutom att jag var hemma med Skorpan var att hon är på dagis. Inte en enda reflektion över att den andra föräldern, pappan, kunde vara föräldraledig. Det är fan kört för det här jävla bakåtsträvande skitlandet Sverige. Hur ska vi någonsin kunna få ett mer jämställt samhälle? Tragiskt är vad det är. Vilken jävla misstro till alla papporna där ute.

5 kommentarer:

Angelica sa...

I know!! helt galet är det ibland tycker jag. Här had vi privilegiet att jag kunde vara mammaledig och jobba extra på natten uner helger, innan Jocke tog ut pappaledighet i somras. Men visst är det för mycket misstro på pappor, om man ens tänker på att de finns. För som du säger, vissa idioter har inte en tanke på att en pappa skulle kunna/vilja vara hemma med sitt barn.

Anna sa...

Eller hur Angelica, oftast är det inte ens någon som tänker på att dom finns!

Maria sa...

Vad lustigt att vi har så olika erfarenheter, jag har haft lite frågor om varför jag inte var mammaledig längre men då frågar de direkt om Emil är hemma istället, jäkla puckon som tänker att dagis är alternativ före pappan! Lite nyfiken på vad du gav dem för fyndigt svar:P

Anna sa...

Härligt att du stött på mindre trångsynta människor, då finns det hopp alltså! Hahaha igår blev jag så paff att jag inte visste vad jag skulle säga. Andra gånger har folk fått dumsvar tillbaka i stil med "jag ska kasta henne till vargarna" eller "ställa ut henne på trappen och se om någon tar hand om henne". Tröga människor får dumma svar hahaha.

Maria sa...

Bra Anna! Det är rätta takter!:)