fredag 7 oktober 2011

[ANNA] Dagis och flockliv.

Klockan är i skrivandets stund 13:30 men det känns som hon är minst 17 haha. Dagarna som förälder är långa och man är trött mest jämt haha. Nävars jag har hällt i mig två stora koppar kaffe nyss så dom kickar nog in snart. Pratade nyss med min vän Malin, dom har fått en liten bebis för ett par dagar sedan men är fortfarande kvar på BB och blir det några dagar till. Detaljer om kön, namn & stuff får ni utav Malin & Mattias sen. Det är ju liksom inte mitt barn att "hänga ut" på bloggen. Det är ju deras "överraskning" och barnet må vara ett par dagar men har ju sin egen integritet. Sen när vi träffat den lilla knoppen får ni kanske se ni med (om ni får för föräldrarna), precis som jag frågade Bosses föräldrar innan.

Skorpan och jag knallade iväg mot dagisbesök med Asklunds imorse, två dagis i Vasastan stod på agendan. Det var inget större fel på något av dom, det ena aningens bättre än det andra, men båda två helt klart godkända! Det är väldigt lika med rutiner, dagsupplägg osv har man varit på ett kommunalt dagis här i stan så vet man hur det funkar har jag märkt. Det är bara gården och lokalerna som skiljer. Ingen förälder längtar väl ihjäl sig efter att få lämna bort sitt barn och jag är inget undantag. Dock märkte ju både jag och min syster att vi inte tillhör den ängsliga mammaskaran direkt. Det var ett föräldrapar med en liten son idag och tittade på samma förskolor. Det enda den mamman frågade var om alla i personalen kunde hjärt och lungräddning. Absolut ingen dum fråga, det är inte så jag menar. Men det var det enda hon undrade, jag Markus och Maria hade frågor som; äter barnen uppdelat eller i samma rum, vad är det för öppettider, var är barnen på jul/sommarlov osv. Jag tänker faktiskt inte på "katastrofer" och jag utgår från att personalen kan hjärt&lungräddning på barn. Jag tänker mer på magsjukor och snor än andningsuppehåll.

Efter dagisbesöket lekte vi en stund ute innan det var lunchdags. Vi blev inbjudna till Vilma på lunch och det tackar man inte nej till! Hellre äta matlådor tillsammans än på restaurang ensam. Så vi bänkade oss i Asklundska köket som en storfamilj. Mysigt! Barnen satt i varsin barnstol brevid varandra och uppvisade minst sagt olika matstilar. Den ena skyfflade in för glatta livet den andra tog mindre bitar och tog sin tid på sig haha. Det är bara att vänja sig vid att dela matbord osv man vet aldrig hur det blir i väntan på dagis, vi kanske får köra lite egen kooperativ variant i ett par veckor innan dagisstart. För Skorpan är det ingen skillnad om det är Markus eller Maria som byter blöja eller tvättar hennes händer. Jag är väldigt tacksam för att det har blivit så här. Jag och Linus gör ingen skillnad på Vilma och Skorpan när vi är tillsammans och vi tar hand om Vilma utefter samma förutsättningar. Att flocken tar hand varandras avkomma har bara fördelar i min värld.

I soffa på dagis.
Linus!  jag har tagit mått och uppgifter om olika klädslar. Skit i IKEAsoffan, nu kör vi! Vet du hur skön den är eller!? Skit i soffbord, man ligger ner med chipsskålen.

2 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Vad härligt det låter!
Hälsa M & M massor grattis!

Anna sa...

Hihihi tack och det ska jag!!