fredag 14 oktober 2011

[ANNA] freda

Jaha ni fölk. Här sitter jag och kollar på julpynt på nätet, äntligen! Julpynt och då granpynt särskilt men även adventssljusstakar (inte såna el då) är ju lite av det finaste jag vet. Alla föräldrar som tror att dom kommer ha ett enda barr alternativt julpynt kvar i granen på julafton räcker upp en hand! Ska bli riktigt spännande. Inte läge att plocka fram dom handmålade glaskulorna i år heller tänker jag.

Efter frukosten idag pälsade vi på oss ordentligt och tog en riktig långpromenad i det kalla men fina höstvädret. En timmes motionsgång för föräldrarna och lite vagnåk för fröken. Skönt att få gå fort och förbränna. Jag hatar att snigelgå och det gör man ju mest hela tiden med ett litet barn haha. Min uppmuntrande och uppmärksamma man noterade att jag tappat några kilon. Det är verkligen bara rört på fläsket där. För på matfronten har jag inte gjort nån.. ehrm.. vidare ansträngning (läs varma mackor, kanelbullar choklad..). Jag var duktig ett tag och undvek det söta men det är ju så förbannat svårt i längden. Så gör jag ett nytt försök på matfronten så kanske jag kan lyckas med ett par kilon till. Jag är verkligen inget för svältvarianter och kaloriräknande, jag stänger öronen helt då. Gud folk. Svälta sig. Folk svälter för att dom inte har ett val. Var mätt på bra näringsrik mat och rör på dig så mår du allra bäst i långa loppet. Är det något livsmedel jag undviker helt? Ja, något som aldrig finns här hemma läsk/saft sötad med aspartam och dylikt, jag har nästan lite fobi för det. Det är ju för det första inte gott (dricker hellre vatten än lightläsk/saft), för det andra finns det studier som pekar åt att det har snarare motsatt effekt när man önskar gå ner i vikt (vid stor konsumtion), för det tredje är det säkert farligt (det är nåt jag har fått för mig iallafall haha, jag får dock för mig mycket).

Först åt jag för att få bra förutsättningar och vara pigg under graviditeten, sen åt jag för att producera näringsrik mjölk och palla med att bli dränerad på allt liv (som man lätt blir när man ammat ett par månader). Nu äter jag för att orkar vara en mamma i farten på lite sömn. Livsmedelsverket har en kanonbra guide att följa. Sen jag blev gravid och något halvår innan det så petade jag i mig extra järn och vitaminer (genom kosten). Förr var jag sjuk flera gånger per år, riktiga dunderförkylningar, nu om jag ens blir sjuk så går det över skitfort i jämförelse. Som nu när familjen är förkylda, den som brukade bli sjukast är friskast. Men sen måste man ju njuta lite av livet ibland, ikväll blire pizza hörni;)

Efter ett par månader/nåt år som trött förälder kommer den smygande. Den totala förvirrningen och glömskan. Jag blir vansinnig flera gånger i veckan. Innan jag fick Skorpan hade jag stenkoll. Nu glömmer jag deo om jag inte skriver det på en lapp typ.

2 kommentarer:

sis sa...

Ojoj, den drabbade Mackan för många år sedan :p
haha

Anna sa...

HAHA