måndag 10 oktober 2011

[ANNA] Ett par skedar gnällsoppa varsågoda.

Den här dagen är min skyhöga bergstopp. Jag började klättra imorse kl 07 och jag beräknas vara i mål bortåt kl 22 ikväll. Då får jag förhoppningsvis sova och vila ett tag. Skorpan är genomförkyld. Jag har sprungit in och ut ur hennes rum hela natten. Ja eller jag fick somna 04:30 och gå upp 07 så visst helt sömnlöst har det ju inte varit. Bitter? Som fan. Trött? Så inihelvete. Två timmar i en äckelpäckel härd av bakterier (s k dagis) i fredags så blir Skorpan sjuk. När vi hälsade på på dagiset stod det papperskorgar framme i lekparken, överfulla med snytpapper och runt om diverse toarullar redo. Barnen snöt sig i tröjor, dagisfröknar och händer, riktigt marinerade sig i härligheterna. För att citera en kollega; "det stod fan 11 under varenda unges näsa" ( ni ser dom två snorströmmarna från näsborrarna rakt ner i munnen vackert bildar siffran 11 framför er). Om jag längtar till januari och dagliga turer till bakteriehärden. Nä va? Nödvändigt ont. Vi hoppas på att Skorpan snabbt bygger upp ett immunförsvar av stål. Jag personligen får gåshud bara jag tänker på det. Då pratar vi ju ändå bara snor, det kan jag ju faktiskt leva med. Då har vi ju inte kommit in på vår tids Digerdöd, vinterkräkisen, som garanterat blomstrar vid vår inskolning. Nä jag mår fan lite illa av att bara skriva det. Allvarligt vad skulle det kosta att installera såna saneringsduschar med hermetiskt förslutna slussar till på alla dagis?? Ni vet som dom har i "lockdown-rummet" på Infektionskliniken på US.  Det skulle ju garanterat Linköpings näringsliv få tillbaka i utebliven vab.

Det vore ju synd om mig på riktigt om vi inte hade värme i vår lägenhet. Det är synd om mig på riktigt. Elementen är iskalla. Jag påpekade det för hyresvärden för en månad sen när det började bli kallt. Man får gikt artros och hela skiten om man tar av sig raggsockorna och tjocktröjan, nästippen är konstant kall. När man vaknar på morgonen är man stel och det värker i nacken och axlarna( kroppsdelarna som är utanför täcket), stackars Skorpis var jättekall om händer och fötter imorse.

Färdiggnällt. Skorpan och jag ska träffa Johanna om en stund, vilket var superlänge sen!. Jag har förvarnat om att det står 11 under den lilla näsan. Johanna lät hälsa att hon inte var nogräknad så det var ingen fara med det. Härligt med en färgstark karaktär en sån här pruttig oktoberdag med novemberväder, det kommer liva upp oss!

1 kommentar:

linus sa...

kämpa på min kämpa. snart kommer jag hem och räddar dig från sekretets sublima illvilja