lördag 1 oktober 2011

[ANNA] ingen rast ingen ro!

Här hemma på Körsgata doftar det himmelskt av nybakade kanelbullar. Jag satte en deg på jäsning strax innan Skorpan skulle ta sin gubbakvart (läs 1,5-2 timmar). Varför jag också bryggde en kanna kaffe är ju en gåta för den har jag knappt hunnit njuta av. Nu är sista plåten i ugnen (jag gjorde några med kardemumma i också bara för att jag älskar det). Doften och smaken av nybakade bullar är det bästa balsamet för själen! (det, lukta Skorpan i nacken, kaffe, rödvin med sammetslen rund fyllig smak och pussar... okej listan kan fyllas på...)

På förmiddagen var vi i lekparken med Vilma och Markus (Maria och Linus jobbar helg båda två). Skorpans lilla humörkrasch är i princip borta, det var ett litet argspöke som bodde i henne i ett par (lååånga) dagar men nu har argspöket flyttat vidare till ett annat barn (moahaha). Nu är hon tillbaka till Skorpan charmar-brallorna-av-vem-som-helst Forsberg. Idag har hon gått runt och vinkat till folk på stan. Stannat till och fyrat av ett brett leende till främlingar och sen knatat vidare ( och sedan njutit av suset av "åååh såg du guuud va söt" som hon lämnat bakom sig) Språket utvecklas för fullt och hon är knappt tyst en minut, hon härmar det mesta vi säger och det låter som roligaste kinesiskan. Häromdagen lärde hon sig säga firril [fjäril] hon säger det stolt om och om igen och pekar på tavlorna i köket med firrilar på. Tror det kittlas lite härligt i munnen att säga firril också med hårda rullande r. Hon har också lärt sig säga kokodokodill [krokodil], som finns på en av hennes nappar. Man kan kommunicera mer och mer. Bara en sådan sak som att när hon inte vill ha mera mat säger hon det alternativt ATT hon vill ha mera. Inget mera gissande. Hon pekar vart och om hon har ont någonstans.


 Hon älskar att gunga på elefanten hon fick av Malin&Mattias.

 Dagens morsa har en gammal slit&slängklänning från Indiska på sig perfekt att baka och leka i sandlådan i. Dagens accessoar fick bli ett av mina ryska dock-halsband från Pilgrim.

Inga kommentarer: