tisdag 8 november 2011

[ANNA] Äventyr i tropikerna!

 Linus skulle poängtera att han var riktigt trafiksäker och hade ögonen på vägen trots sitt kaffe..hmm men hålla i ratten är inte att tänka på..?










Idag gjordes en spontan utflykt till Kolmårdens Tropicarium. Vi anlände till en (så när som på tre andra bilar, var ägare inte man såg skymten av) helt tom parkering! Ni vet den där gigantiska parkeringen som alltid är proppfull och man får parkera allra allra längst bort i hörnet. Nä inte idag, idag parkerade vi allra närmast entrén, lämnade jackor i bilen för att inte svettas ihjäl i den tropiska fuktigheten. Tjejen i biljettkassan välkomnade oss med ett: "Hej! ni är själva!"  hon var jättetrevlig så vi stod och småpratade en stund. Fattar ni ett helt Tropicarium för oss själva!? Det kändes superlyxigt som om vi hade abonnerat stället. Måste vara så här Paris Hilton känner sig i en klädaffär, minus att hon säkert inte tycker det är nåt märkvärdigt längre...

Det här är fördelen för Skorpan att ha föräldrar som är lediga mitt i veckan. Klart det är trist att båda hennes föräldrar jobbar röda dagar, sena kvällar och helger. MEN det har sin framsida också. När vi gör såna här utflykter eller liknande så slipper vi alltid trängas med alla andra, för vi har oftare en vardag tillsammans än en helgdag. När Skorpan börjar dagis så har det både sin fördel och nackdel. Vissa veckor kommer hon att vara 2 (av 5) dagar på dagis, dom andra dagarna är jag eller Linus ledig. Nackdelen är ju att hon förhoppningsvis tycker det är kul på dagis och kanske längtar dit haha, och i början av dagistiden så är det ju bra om hon är där mycket så hon verkligen kommer in i det. Vi kommer nog snitta på 3-4 dagisdagar i veckan, vissa dagar bara ett fåtal timmar andra längre.

Skorpan tyckte Tropicariet var superspännande och eftersom vi var helt själva sprang hon helt fritt och upptäckte, modig som tusan. Ända gången hon blev lite skrämd var när en apa helt plötsligt landade på hennes axel. Ormarna och spindlarna är inte döläskiga tycker jag, däremot är ju jag livrädd för ålar. På Tropicariet finns två riktiga fetingar, (elektriska ålar). Dom är helt vidriga och jag har ståpäls när jag går förbi deras tank. Efter vår upptäcksfärd åt vi medhavd matsäck utanför Tropicariet innan vi hoppade in i en varm bil. Skorpan tvärsomnade direkt när vi satte oss i bilen och fortsatte sova i sin säng hemma sen. En supermysig gråmulen novemberdag!

Ikväll blir det Veckans Brott och sen verkar veckans Dox riktigt intressant!

3 kommentarer:

Bea sa...

Låter som en toppenutflykt! Det är en av nackdelarna med att bo i en större stad än Linköping har vi insett - det spelar liksom ingen roll när vi åker till olika ställen - det är alltid mycket folk känns det som... men det finns ju givetvis en mänd fördelar också - som utbudet tex.
Kan sakna att jobba oregelbundet ibland - man hinner så mycket mer en ledig tisdag än en ledig lördag, känns det som i alla fall ;-)

Bea sa...

Av någon anledning så funkar det inte att kommentera från wordpress - så det fick bli google istället - teknikens under...

Anna sa...

Bea!
Linköpings känns nästan som en småstad jue, har alltid gjort. Ni har ju å andra sidan maaassor att välja på:) Kommenteringsfunktionen är dessvärre lite omedgörlig ibland:/