onsdag 14 december 2011

[ANNA] slut och färdig som människa!

Tur att vi satte klockan på 8 imorse, det var nämligen den som väckte oss, annars hade vi aldrig kommit igång och iväg idag haha. Vårat barn är ju inte att räkna med i väckarklockasyfte. Efter frukost packade vi in oss i bilen och åkte till Busfabriken. HURRA HURRA BUSFABRIKEN!! Idag slog vi rekord i busande och spenderade 4,5 timmar (med ett lunchavbrott på 20 min) i Busfabriken. Det var inte tänkt så först, vi skulle busa till lunch och åka hem och äta. Vi hade så himla kul att vi åt där så vi kunde stanna längre. Vi har två gyllene regler här hemma i familjen 1.) inte se problemen och tänka på vad som "kan hända" när man åker iväg med barn, utan istället tänka det löser sig säkert, vi kör bara kör! 2.) är nånting riktigt kul skit i allt och bara fortsätt.

Två skitbra regler som har gjort vår vardag 100% roligare! Den första regeln införde jag redan när jag var mammaledig första vändan. När Skorpan blivit typ 8-10 veckor så började jag känna mig varm i mammakläderna. Då lovade jag mig själv att jag skulle hitta på nåt varje dag, litet som stort. Aldrig fega för det kunde bli "jobbigt" för att jag hade spädbarn med mig. I värsta fall fick jag väl gå hem då. Det gjorde jag aldrig. Oj vad mycket roligare vardagen blev. Jag ammade där jag hamnade, bytte blöjor i vagnen, fikade, umgicks med vänner. Ju mer jag vågade ju mer självsäker som mamma blev jag, det blev liksom en god cirkel. Relaxa liksom, det blir så mycket roligare!

Vi åkte inte hem från Busfabriken för att Skorpan brukar sova mitt på dan, hon verkade inte vidare trött. Vi tänkte vi får väl ta smällen trött, surt barn tidigt i eftermiddag, det är värt det. Hon får lägga sig lite tidigare ikväll helt enkelt. Skorpan körde fullt ös medvetslös, hon klättrade, hoppade, cyklade och åkte dom brantaste av rutschkanor sittandes i knät på oss. Jag själv var tokmodig idag och åkte den högsta och den längsta rutschkanan jag kunde hitta. Jag var banne mig fegare förr och blir bara modigare med åren haha. Något säger mig att jag kommer ha skitfarliga hobbies när jag är 50 år haha! Vi filmade lite, inte omöjligt att det kommer sen:)

Inga kommentarer: