torsdag 1 december 2011

[ANNA] lite som efterrätt..

så har den här sista föräldraledighetstiden, från efter sommaren till dagisstarten sista januari, känts. Efter ammande, bärande, barnvagnskörande, matande så kommer det efterrätt den tiden är NU! Skorpan är ju praktiskt taget självgående i jämförelse med tidigare liksom. Nu är det ju liksom 90% bus och lek 10% "vårdande". Vi är så glada att vi valde/hade möjligheten att vara hemma så här "länge". Dagarna är stresslösa och kravfria så när som det oundvikliga (tvättstuga och matlagning, städning). Vi flyter bara med, gör lite vad som faller oss in på dagarna. Hittar på nya spännande saker som simhall och Tropicarium. Funderar på morronen, hmm kompisfika, bibliotek, hemmalek, parklek vad ska vi göra? Vi leker och busar, Skorpan är med och hjälper till med det hon kan och känner sig märkvärdig som få när hon kan själv.

Vi njuter och kramar ur de sista dropparna ur den här tiden. Den är verkligen särdeles underbar och den kommer inte tillbaka, därför är den värd varenda förlorad-full-lön-krona. Visst, kanske kommer den tillbaka iochmed ett syskon vem vet, men det är ju inte samma tid. Livet tar ju som bekant inte slut när man börjar dagis på nåt sätt. Vardagen blir ju dock lite annorlunda med tider att passa, två vuxenjobb och ett "barnjobb".

 Jag ställde två hyacinter i lite mossa i en vas och blingade till det med en glittrande stjärna. Det fick bli lite julstämning på soffbordet.

Inga kommentarer: