söndag 4 december 2011

[ANNA] liten kvällsuppdate..

vardagsrummet 20:30

Jaha vad gör jag då? Slappar i soffan, har läst Föräldraledighetslagen, känns som ett egenansvar att göra det innan man återgår till arbetet sen i januari. Jag vill veta vad lagen säger, såväl vad mina rättigheter som skyldigheter är. Jag satt precis och lurade på om min nuvarande föräldraledighetsperiod som fortsätter in i januari 2012 räknas som en sökt period i nästa kalenderår. Det gör den alltså inte. Utan den perioden tillhör det kalenderår den påbörjades, alltså 2011. En sån sak var busenkel att ta reda på. Jag hade en fråga till F-kassan och drog iväg ett mail dit efter lunch, döm av min förvåning när ett svar trillat in idag. Det är ju SÖNDAG ju! Ett välstrukturerat svar med fakta. Jag som gillar att tycka gick givetvis in på F-kassans hemsida och fyllde i deras beröm/kritik-formulär och gav dom en näve beröm.

Tidigare ikväll så badade kusinerna tillsammans hemma i kusinens badkar. Skorpan firade med att kärleksfullt kissa i badvattnet. Efter det åt Vilma och Skorpan en kvällsmacka tillsammans. När jag och Skorpan kom upp i vår lägenhet så läste jag en bok för henne, sjöng för henne i min famn och lade sedan ner henne i hennes spjälsäng, sköt till dörren till hennes rum och smög ut. Det är vår gå-och-lägga-sig-ritual här hemma. Jag hoppade in i duschen, när jag kom ut 7 min senare så snarkade hon gott på kudden.

Linus och Skorpan pussades och gjorde grimaser på Skype tidigare ikväll. Ser ni Skorpan och jag nere i vänstra hörnet:)?

 Jag drog på mig förklädet och gräddade våfflor åt Skorpan, mig och fam Asklund. En liten adventsfika, men jag pallar inte saffran och kanel VARJE dag fram till jul. Idag ville jag ha våfflor! Vilma ställde sig tveksam, Skorpan slukade ( det är mitt barn det haha), hon ropade hurra! när hon såg våfflorna fast hon aldrig sett en sån förut.


1 kommentar:

Anette sa...

Smarrigt med våfflor! Själv är jag sugen på att testa Leilas saffransvåfflor :)