lördag 5 februari 2011

[ANNA] Bland annat lista #5 & #6.

Sitter uppkrupen i soffan med en kopp kaffe, en sjuk liten sparv ligger och sover i sitt rum, min man pep ner till grannen Viktor en stund för att snacka lite skit. Innan koppen kaffe pratade jag lite jobb i telefon med min kollega kärringa Pettersson, innan vi la på sa hon; att det är dags att uppdatera bloggen nu va?! Jag lyder självklart mina läsare, så här kommer varsågoda! Ja ni är ju en liten naggande go´skara ni läsare, min innersta krets på 70 haha. Kan inte riktigt fatta att ni ät så förbenat många faktiskt. När jag kalkylerar lite på vilka ni är och vilka jag vet så får jag er till 30st ca. Det är ju mer än hälften kvar då?! Klart jag blir nyfiken, ja både nyfiken och smickrad. Vad är det med vårat enkla lilla liv som intresserar er? För när jag pratar med vänner som bloggar så har de kanske en tredjedel av vår läsarskara.

Förmiddagen spenderades med syrran på Bröllopshuset i stan. Spexigt ställe det dära, knappt varit inne där förut, bara sett den allvarliga skylten direkt innanför dörren, inga skor innan för skylten! Knappt man vågade sig in verkade så väldans dyrt, märkvärdigt och högfärdigt tänkte jag innan vi klev in. Väl innanför dörren möttes vi av ett myller av skor och en massa ägare till skorna, fullt i alla provrum och en väldans kommers. Ljudet av frasande tyll och taft  överröstade nästan hetsiga blivande brudar och balprimadonnor. Det tog säkert 40-45 min innan vi fick hjälp, vi frågade väldigt blygsamt efter en liten stund. När vi väntade fingrade vi lite på alla maränger som hängde på galgarna, fnissade och skrattade åt dom polska konståkningsklänningarna som nån spytt strass på. Tills en tjej gled ut med precis en av dom under armen. Ja som jag alltid sagt smaken är som baken. När vi väntade så hann man inspektera inredningen, inte så jävla märkvärdigt och flådigt ändå va? Nedgånget och slitet, rokokostolar som en gång i världen säkert var väldigt fina men som nu var fläckiga och nötta. Jaja, tillslut var det våran tur att bekanta oss med brudklännings- Hitler(BH), en kort liten stadig kvinna med mustasch. Efter fem minuter med henne så satt både jag och Maria som frimärken på väggen i det stora provrummet. När BH  försvann ut ur provrummet för att hämta en klänning( vi hade med en lapp med förslagsbild) möttes våra blickar och vi mimade hjälp! till varann. För BH visste precis: så här ska det va, så här tänker du, nä det där vill du inte, vaddå se fler alternativ-nä det behövs inte! Klänningen hon kom in med var inte precis det vi tänkt men åt hållet. Jag hann tänka nä nu jävlar, nu rycker storasyster in och talar om för BH att; vi betalar- du ger oss vad vi vill ha och håller käften. Men det behövdes inte, för klänningen hon plockade fram var en dröm. Säga vad man vill, BH må vara brysk men hon kunde sin sak och hade erfarenhet av veliga brudar som behövde en fast hand! Maria såg ut som en kronprinsessbrud eller ett vackert sagoväsen. Den nätta lilla storlek-34 kvinnan var så näpen och elegant på samma gång att hon platsade i vilken bröllopskatalog som helst. Ni kan tyvärr inte få några detaljer vad det gäller klänningen, för den är hemliga för den blivande maken, så nä det går inte. Men jag fotade en väldans massa som jag har här hemma på datorn nu, för att kunna ge rådgivning i världsklass. Vi hann med en liten tur på stan som resulterade i en ny plånbok till undertecknad.


 Väl hemma igen möttes jag av lunch på bordet och ett visset barn. Skorpan såg väldigt hängig ut och hade inte haft någon vidare matlust. Vi tog tempen, som visade 39 grader, stackars liten, men efter alvedon var hon igång igen. Jag har ju mått pyton sedan i måndags kväll och bara väntat på att Linus eller Skorpan ska bli sjuka. Nu hoppas vi bara att hon får en lindrigare släng än jag, jag är gärna sjuk i en månad bara Skorpan får må bra!


Ny plånbok!

4 kommentarer:

frida sa...

ALADÅB, där fick jag lite inspiration till min matblogg! hahaaa, näe va? mat i gelé har aldrig riktigt varit min grej.

men ål är gott. sådeså.

Anna sa...

Hahaha eller hur gelé eller!? Så jävla vidrigt!! Jag är rädd för ålar + att dom är asätare och brukar hittas i lik som legat i vatten ett tag det = no way José;)

Anonym sa...

kan säga att BH måste vara släkt med Hitler- på riktigt! Jag fick värsta mothugget på enkla, oc tydligen inte "riktiga", klänning jag ville ha.. "Ska du gifta dig i Den där, det är ju en festklänning, inte en brudklänning!" nehe..jaha..Jessica o jag bara gapade! störd! Emil fick samma bemötande, "inte kan man gifta sig i smoking!!" vilket sen blev kostym, ej inköpt där som tur var, men ändå! MEN å andra sidan kan vi ju inte välja o vraka i den här staden så BH behöver ju inte överdriva sin charmiga sida;) Härligt med bröllop, hur som helst!/Almas stolta mor

Anna sa...

Almas mor; Ja fy fasen, min syster presenterade sin modesta stilrena önskan och fick samma bemötande som du. Helt sinnessjukt att man vågar vara så där mot sina kunder om du frågar mig som har ett serviceyrke, MEN som sagt hon har ju nästan monopol här i stan så det går ju tydligen. Efter idag är jag nästan sugen på att öppna en egen filial, specialiserad på smakfullt;) där alla FÅR ha sin egen önskan för SINA pengar!Hon hade garanterat dragit i backen om hon fick veta att jag gift mig för 4000:- (ALLT SOM ALLT JA)borgeligt i en sjömansklänning OCH är lycklig!