torsdag 4 november 2010

[ANNA] Vi har hittat en skatt!

Skatten låg i en banankartong i källarförrådet utan att vi visste om det. En hel kartong full med barnböcker från när Linus var liten! Hurra, det fanns 12 st Alfonsböcker i kanonskick till exempel (och dom kostar ju 70kr st att köpa nya) vi älskar Alfons här hemma. Det var efter påtryckningar från farmor Gittan om att det måste finnas massor grejor från Linus barndom och visst gjorde det. Fina Fisher Price leksaker och en Brio tågbana i trä. Jag blir så glad, visst att det är massor pengar vi inte behöver lägga ut men framför allt det är så kul när det är våra gamla fina saker. Jag tycker det är så trist när Brio har gjort nyproduktion av bland annat sin fina träskallra med bjällra i, i pastellrosa eller helsvart. Vet ni vad? Det luktar föräldrar som framförallt vill köpa snygga stilrena saker som dom tycker är snygga för att de matchar heminredningen, det luktar blä. Det känns som att dom gamla färgglada sakerna från förr har mer själ och glädje.


Idag cyklade jag som en tok hem från jobbet, hemma stod Skorpan och Linus redo att ge sig ut. Vi smaskade i oss Fräcka Frökens underbara blåbärspaj dränkt i vaniljsås, Skorpan fikade på banan. Så skönt att sluta tidigt, imorn är jag ledig. Jag har tagit föräldraledigt en och en halv dag i månaden detta resulterar i att jag varannan vecka jobbar mycket och varannan vecka riktigt lite. Mina lugna veckor jobbar jag bara 2 respektive 3 dagar, helt underbart, massor familjetid! Min lön blir absolut duglig på det, vi snålar lite med Linus föräldrapeng också och tar ut tre dagar i veckan. Vi får så att vi klarar oss absolut och bäst av allt massor tid med varandra. Som det ser ut nu så blir det dagisstart för Skorpan när hon är nånstans mellan 1,5 och 2 år gammal.




6 kommentarer:

syrran sa...

Fint att brandbilen kom till användning =)=)
Vad är det för rolig leksak som hon har på bricka??
Pusspuss

Anna sa...

Hon leker massor med brandbilen:) En skojsig nyckelpiga/spindel med med rasslande kulor i!

Anette sa...

Skönt att ni får mycket tid ihop!

Så söt vattenflaskan är :)

Underbart med alla böcker, kul med egen återanvändning! Finns inte så mkt kvar från när jag var liten men Ms mamma har sparat i princip ALLT! En del har vi fått hit, resten har hon hos sig så att det finns kul saker när barnbarnen är där!

Anna sa...

Anette!

Vattenflaskan är Ikea, 2pack 39:- superfina:) Det är ju superkul att komma till mormor/farmor och hitta massor gamla fina leksaker!!

Linus sa...

Den där M verkar så mystisk! Vem är det egentligen!

Johanna sa...

Åh Alfons!!!!!!!!