tisdag 23 november 2010

[ANNA] Today!

Nu sitter jag uppkrupen i soffhörnan och bloggar lite medans Linus spelar tvspel. Skorpan sover sedan 45 min. Igår natt sov hon 20-08! Andra natten i rad som hon sover gott och länge, behöver jag säga att vi är en sprudlande glad familj?! Dock vaknar Linus och jag lite till och från, kroppen är inte riktigt van vid sträcksömn. Idag har jag prisat och lovordat mitt körkort flera gånger om, fan va skönt att slippa gå till bussen eller cykla idag! Dock var det ju en hjärtatihalsen-upplevelse att köra bil idag, men bra övning.

Dagen på jobbet(10-16 kassa) rusade iväg. Jag hade ju mina stammisgubbar att tjöta lite med. Pensionerade gubbar i övre 60årsåldern som inte har mycket för sig om dagarna. En av dom är en gammal klassiker sedan länge, som hänger 50/50 hos oss på Maxi och på Priso( att jag vet det beror på att jag har en säker källa där, Hanna:) Förresten Hanna, han hälsar;  att han inte vet vem som är snyggast du eller din mor! Hur du ska ta det vet jag inte;) Den andra gubben "dök upp" när jag kom tillbaka från min föräldraledighet, då vågade han sig fram och sa att han "spanat" på mig när jag vaggade runt med kulan på magen. Han tyckte jag såg så glad ut in i det sista trots den tunga lasten, det tackar vi för. Idag så sa han att det var uppfriskande med kvinnor som kommer tillbaka så fort i arbetslivet efter barnledighet, då blir man ju glad eftersom han tillhör generation äldre män!

Det enda som grusade min tillvaro var en mamma som köpte läsk och glass till sin son(3-4 års åldern) strax efter klockan 10 på morgonen. Kan knappt inte skriva mer om det ämnet för då får jag Tourettes fanimej. Här hemma är det frukt och vatten( på sin höjd Sempers fruktdryck). När Skorpan är stor nog hör godis/läsk hemma på lördagar, möjligtvis fredagar också, något annat är det inte tal om! Och få inte igång mig på ämnet småätande mellan måltiderna, då blir det liv i luckan haha.

4 kommentarer:

Maria sa...

Slå detta, i somras satt jag på ett litet matställe i Malmö, bordet brevid oss hade beställt POMMES till deras drygt ettåriga son!!!! POMMES! Va fan liksom...pommes...vilken jäkla idé..suck..lite upprörd efter dagens Desperate där Lynette som jag annars gillar så mycket körde på skrikmetoden och USCH VAD JAG HATAR föräldrar som använder sig av den metoden! Det r endast grymt! Inget annat, grymt, grymt, grymt. Den finns historier om bebisar som kräks för att de gråter och skriker så men den där jävla Anna muppen säger: byt inte lakan, bebisen ska ligga i spyorna. Om bebisen bajsar vid fel tillfälle ska man heller inte byta blöja, inte ens om bebisen får blodiga sår i rumpan, för de ska lära sig bajsa när det ska bajsas....tjena, nu kommer ju inte jag kunna somna...idioter och barnmisshandlare..

Angelica sa...

Vad glad jag blir att läsa att fler tänker som jag ang kost/mat/snacks/dryck etc! Hos oss var det NOLL TOLERANS på socker fram tills att Aimee var ett år. :) Nu är jag inte världens bästa morsa längre, ungen får smaka på både det ena och andra, MEN fortfarande har hon aldrig ätit/smakat på godis, chips eller läsk. Hon får någon gång ibland smaka på Festis, annars vatten och mjölk :)

Fru Eriksson sa...

Hej Anna... Vad ska man säga om den mannen, hahaha! Jo han sa att han hängde hos dig på Maxi! Cribbe och jag har varit i Budapest i fyra dagar, han har ju oxå nått 30 strecket! Gott, billigt och mycket sömn... Budapest rekommenderar vi varmt :) Hoppas allt är bra med er? Krama Skorpan och hälsa Linus!

Anna sa...

Maria&Angelica!
Härligt med flera som tänker i samma banor:)

Hanna!
Fasen va fint med sömn och Budapest, hälsa och gratulera:)