söndag 23 januari 2011

[ANNA] Söndagsförmiddag.

Gårkvällens P3 Guldgala var väl ändå sådär va? Alltså Kitty Jutbring är jag ju inget jättefan av från första början men jag trodde nog att hon skulle jobbat lite mer med sitt uppdrag som programledare. Vinnarna i dom olika kategorierna då? Nja, Robyn förtjänar absolut storkovan hon kammade hem, hon är oerhört duktig, men resten näe. Vart tog Oscar Linnros, Daniel Adams-Ray och Håkan Hellström vägen? Inget fan där heller men det är ju ändå dom som snurrat mest i etern eller hur? Självklart dom får ju sin beskärda del av uppmärksamhet och berömmelse ändå och det är ju nobelt av P3 att plocka ut underdogsen i ljuset. Trist bara att den man knappt har hört talas om är den som vinner, känns lite bajsnödigt av P3, att det ska vara så alternativt att det nästan blir för mycket istället.


När Skorpan vaknat från sin förmiddagslur blir det lunch (Caesarsallad, nej vi kan inte få nog) sen ska vi faktiskt pipa ner till grannporten. Maria, Markus och Vilma har lite ärenden så vi passar på att låna deras badkar, familjebad! Vi ska kissa extra mycket i badvattnet och sen ska jag leta reda på Markus handduk och torka mig i stjärten med, jajemän. Eftermiddagen bjuder på fika med Frida&Johanna för min del, himla fint, det var länge sen sist nu. Linus var snäll nog att påminna mig häromdagen om att jag måste ju faktiskt gå iväg och hitta på något själv om jag vill. Det blir lätt att man alltid åker raka spåret hem från jobbet, dels för att man vill och längtar efter familjen och dels för att man känner sin plikt att komma hem och "lasta av" Linus.

En del saker runt barn gör mig lite förgrymmad ibland, mycket av det lämnar jag där hän och det hamnar inte på bloggen. En del saker vill jag ifrågasätta väldigt gärna. En sak som kan irritera mig är att små barn är duktiga och snälla när dom inte gnäller eller sover bra/hela nätter. Tänker man så är man väl ändå fel ute, för ditt barn vill dig ju illa och vill irritera dig?? (Är det skönt när barn sover hela nätter? Oh ja min skapare) Åh för alla gånger som jag fått frågan om Skorpan är hon snäll, är hon duktig? Om ni visste alla gånger det hade kunnat komma ett riktigt fränt svar tillbaka i stil med; att nä hon är en riktig liten  kall beräknande satmara den där ungen som hatar mig. För det var väl ändå det dummaste. Små barn vill saker, det vill ha din uppmärksamhet och sina behov tillfredställda därför "gnäller" det ibland, inte för att det är med mening jobbigt. Det vill inte sova hela natten, för att det har massor intryck att bearbeta för att det drömmer mardrömmar, för att de vill veta att mamma och pappa finns där och kommer om du ropar om det är mörkt och läskigt, för att tänder spricker igenom och det gör ont. Snälla och duktiga kan vi fan vara själva. En del barn däremot kräver mer än andra för att barn är olika och då är det stundtals tufft att vara förälder. Det är en annan femma.

Inga kommentarer: