onsdag 26 januari 2011

[ANNA] Onsdagen idag.

Förmiddagen spenderades med tvättstuga. Lunch intogs på Stadsmissionen(en ljuvlig svamp&rotsakssoppa med katrinplommonkaka till efterrätt). På Stadsmissionen var det fullt nästan, massor barn och bara mammor så långt ögat kunde nå, papporna var som bortblåsta. Inget nytt under solen där inte.

Efter lunchen tog vi en kort promenad sen vek Linus och Skorpan av hemåt och jag gick för att möta Malin vid bussen på Trädgårdstorget. Malin och jag tog en svängom på stan och hade sedan ett fint samtal med mycket skratt över en kopp kaffe på Fräcka Fröken. Vi pratade bland annat om hur trist det är när man hör mammor som "hugger" på pappor. Säkert gånger som det är förtjänat MEN ofta upplever jag det som papporna inte släpps in eller får en chans. För mammorna vet minsann bäst. Är det hela världen om barnets kläder inte är helt matchade, är det hela världen om det är si eller så. Nä för om inget annat duger då slutar det med att man får dra hela lasset själv. Bitterhet är ingen angenäm eftersmak och det är den jag hör titt som tätt. Han vet inte hur jobbigt jag har det ibland här hemma med barnet, han vet inte hur mycket det är att göra. Det finns ganska så lätta sätt att ändra på det. Morsan ta och slappna av lite på perfektionistfronten och dela på föräldraledigheten. Jag hör om pappor som knappt kan vara själva en hel dag med barnet för de inte kan söva/mata det. Trist! Släpp in farsorna och för guds skull låt dom göra "fel" enligt din måttstock så dom kan göra rätt och bilda ett eget sätt. En fråga vi ställde oss var hur många läser bloggen ( min/vår) för att dom stör ihjäl sig på mig och mina ruska-om-i-mamma-väldet-åsikter och diverse så-här-tycker-jag-angående-barn-åsikter, hmm åååtminstooone en 20% gissade vi haha.



Skorpan har upptäckt att kasta huvudet bakåt och titta upp, hon skrattar lika mycket varje gång. Idag har hon ett Traderafynd på sig, skjortan är orginal 70-tal och hade prislappen kvar en riktig liten cowboytjej!




Skorpan kastar jämt av sig strumporna, hon verkligen hatar att ha saker på fötterna.
 Idag: enkel vit skjorta från Filippa K armband från Vagabond.

 Finaste Malin!

Inga kommentarer: