måndag 3 januari 2011

[ANNA] Monday before lunch!

Natten bjöd på helt okej med sömn, Linus var uppe två gånger( 02:30 och 05:30) och gav Skorpan nappen, i övrigt sov hon 20:45-08:00. Skorpan har dock haft galet svårt att komma till ro och somna i någon vecka nu. Hon vill INTE somna, hon har nog börjat fatta att vi är uppe och då vill hon vara med, så fort hon "faller ifrån" väcker hon sig själv, som att hon inte får somna för sig själv. Men vi ger oss inte, våga vägra genvägar. Hon SKA sova och det SKA hon gör i sin egen säng i sitt rum hela natten. Jag tänker inte sticka under stol med att det är en rejäl tålamodsprövare ibland och ruskigt jobbigt. Men det är inte lätt att vara förälder hela tiden. Det är ju trots allt vi som bestämmer här hemma inte hon. Barn är ruskigt smarta och testar dig hela tiden, du säger nej dom testar igen, igen och igen tills dom till slut tröttnar, om inte du ger med dig innan vill säga. Här hemma jobbar vi hårt med att inte ge med oss. Bland det värsta vi vet är barn som gnäller och tjuter sig till saker. Ni får inte tro att vi är dödsstränga här hemma det är vi absolut inte. Men man kan älska sitt barn mer än livet, pussas, leka och kramas UTAN att låta barnet få sin vilja igenom. Skicka ut ett barn i livet som aldrig fått ett nej och är van att gnälla tills han/hon får som det vill. Nä det vore just snyggt.

Om två timmar är det dags för den här mamman att åka till jobbet och jobba kväll. Men först lite smink sen lunch. Skorpan och Linus har några ärenden på stan och skulle ta en fika efter det. Låter verkligen mycket mer lockande än att åka till jobbet.

 Skorpans pappa är bättre på ordning och reda, bäddar prydligt och viker pjamasar. Vi är väldigt randiga under våra täcken.
 När jag kom ut från duschen hade Skorpan lagt fram rena strumpor åt mig. Alla rena strumpor. Tack.
Vi minns förra julens jultallrik.

3 kommentarer:

Angelica sa...

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver om... tålamod är långt ifrån någonting som jag ens har lite av tyvärr - men det gäller som sagt att inte ge sig. Punkt och halleluja!

Anna sa...

Thank you Angelica:)thank you!

Angelica sa...

Hahaha, sköna bilder!