tisdag 18 januari 2011

[ANNA] Dagens öden och äventyr.

Idag har jag jobbat 7-14, arbetsdagen fördelad på att räkna pengar och sitta i kassan, ja eller jag var rastavbytare. Det innebär att man löser av sina kollegor på rast, så jag hoppade runt an kvart här och en halvtimme där. En kund blev lite förbryllad när jag sade tack och hejdå till honom i kassa 7 och sedan sa hej i förbutiken 4 minuter senare när han köpte cigaretter. Om han skulle kommit på att han glömt något och gått tillbaka i i butiken och då valt att självscanna hade jag kunnat expediera honom även där 10 minuter senare. Ytterligare en halvtimme senare hoppade jag in som kassaledare när kollegan Klara gick på lunch. Hade det inte varit för att vi har så förbaskat mycket kunder jämt hade jag nog kunnat skött stället själv idag haha. Fördelen med sånt här runthoppande är att dagen går väldigt fort.

Under en av mina rastavlösningar i kassan handlade en kille som jag kände igen mycket väl från högstadiet, han heter Markus och är förståndshandikappad. När han stod i kön och såg mig i kassan sken han upp som en sol och hälsade högt och ljudligt med; Hej Anna Johansson 7d. Jag kom mig inte för att rätta honom på mitt nya efternamn, jag blev mest paff eftersom vi inte setts på 15(!) år. Han slet glatt upp sin jacka för att visa sin namnbricka från tvätteriet utanför stan där han jobbar, han berättade entusiastiskt om sina arbetsuppgifter och dom stora företagen dom hade som kunder. Att du kommer ihåg mig och vad jag heter? sa jag. Jag glömmer aldrig dig Anna Johansson, du var så snäll mot mig svarade han när han gick. Där satt jag kvar med rätt blaskiga ögon. Usch jag hoppas han inte minns dom som inte var snälla lika väl...

När jag landade i hallen hemma stod ett par väl igenkända tofflor i brun fuskpäls på hallgolvet, hurra grannen Viktor& hans Frida är tillbaka från två veckors Sri Lanka-vistelse! Vi dukade fram fika och uppdaterade varandra om de två senaste veckorna. När han gick var det dags för mig att spendera en timme och 1300 pix hos tandläkaren för att laga ett hål. Härligt hade inte hellre gjort något annat för dom pengarna! I skrivandets stund sover Skorpan(sedan 19:55 utan något gnäll/protest) gudafruktigt underbart! Vi ska se Solsidan (jag jobbade ju stängning i söndags).

1 kommentar:

banditgrrrl sa...

Jag blir rörd, du är så fin!