fredag 17 augusti 2012

[ANNA] typ långfredag eller någe för tusan va vi hunnit mä!

Efter lunch begav oss Skorpan och jag till Sturefors för ett dopp. Jag njuter av att vara hemma med Skorpan, lyxen och friheten av en extrabil och körkort. Vi är fria som fågelungar och gör vad vi känner för varsomhelst. Så när himmel sprack upp till vackert ljusblå var vi snabba ner med badkläder och mellisfika i en väska och hoppade in i bilen. När vi kom fram hörde jag hur någon ropade på oss, det var min kollega Mickan och hennes familj. Superkul! Mickan har jag inte sett på ett tag då hon gått hem för ett tag sen (höggravid, bebbe anyday) hon har även ett kiddo till, en Tove jämngammal (så när som en månad) med Skorpan. Efter en lite blyg start lekte tjejorna och mammorna pratade strunt. Tooome och Mikanjijela heter dom enligt Skorpan. Och vad med bebisar det dimper ner i september då, halva Stureforsstranden var ju full av sprickfärdiga magar! Jag känner 4 bara jag liksom.


Skorpan har minne som en häst och återberättar ofta vardagshändelser med små detaljer som fastnat hos henne. Idag när vi styrde mot badet åkte vi över sjukhusbacken. Hon pekade ut pizzerian (Napoli) och berättade om kvällen vi åt där med Asklunds, "skoj kväll det där, göra igen" för att citera sparven. Sen pekade hon ut Belvederen, det långa huset där man kan köpa glass.


Efter kvällsmaten gick vi till vår lilla kvarterssandlåda. En härlig sommarkväll, varmt i luften, vi skrattade, tokade och ville aldrig gå in. Så vi stannade länge och det blev en senare läggning för barnen. Någon hade fest på en balkong och spelade hög musik, barnen sprang runt och dansade i gräset. Vi vuxna spelade fotboll, vollyeboll eller vad det nu blev och skrattade så vi fick kramp i kinderna. Så vilt att diverse buskage och träd saknar löv nu, kaaan ha krökt ett par hårstrån på diverse barnhuvuden också;)


Nä ni nu har jag gått på högväxel sen 06:30 imorse, jag är så trött att jag ser dubbelt. Hoppas på skönare sömn i natt. Gårdagens fisk-avsnitt skrämde ju skiten ur mig och gav mig mardrömmar. Gick fan på tå i Sturefors grumliga vatten livrädd för att en fiskjävel skulle slita mig i stycken alternativt simma in i valfri kroppsöppning och sen göra människokräm av mig inifrån. Vi ska nog kanske ta en paus från det ikväll...fast å andra sidan är jag ju så sjukt nyfiken på nästa läbbiga monster med fenor.

3 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Åh vad härligt det låter! Hojta till om du vill ses nästa vecka! Jag har inga möten och kan skyffla runt på arbetstiderna.

Maria sa...

Vilken underbar dag!

Anna sa...

Johanna!
Jag jobbar dessvärre rätt mycket i veckan MEN fredag em skulle jag nog kunna tro:) KRAM!!

Maria!
Tack, ja den var fin:)