onsdag 15 december 2010

[ANNA] Vardaglig onsdag.

En snorig morsa kom hem till sin fina fina familj vid halv tre-tiden. Kom in i hallen och hörde skratt från sovrummet, Skorpan och Linus busade för fullt på sängen. Skorpan skrattar så hon kiknar om hon sitter på sängen och man puttar henne lite så hon välter, Tok-Laban! Vi busade i en timme sen somnade Skorpan, och sover i skrivandets stund. Linus och jag gjorde kaffe, vi fick en kaffekvarn och kaffebönor av Linus jobbarkompis Helena i måndags, oj oj sicket gott kaffe det blir! Vi dukade upp en ordentlig bricka med frukt, glögg, biscotti och lite choklad. Läste en artikel där Alex Schulman blev intervjuad om föräldraskap. Han fick frågan vilken myt om föräldraskap har du själv insett inte är sann? Han svarade att folk runt om honom övertygat honom om att man har INGEN tid för andra relationer än den till sitt barn, allra helst till sin partner och det är inte sant. Jag fick också höra detta från många håll när jag var gravid. Du och Linus kommer glida ifrån varandra och när ett barn föds "förstörs" relationen för att istället bli en familj. Alltså det blir banne mej vad man gör det till och så är det med det. Har man haft en nära och fin relation till varandra där man trivs i varandras sällskap, pratar mycket och har en stor närhet innan barnet föds, så fortsätter det vara så om man vill det. När Skorpan sover, på dagarna och speciellt på kvällen så tillbringar vi tiden med varandra, framför ett tvprogram eller över en kopp kaffe. Man måste ta till vara på varandra.

Jag kan faktiskt bli uppriktigt ledsen när jag hör kvinnor (är det allt som oftast) som lever helt och hållet med och för sina barn, som en egen liten familj i familjen. Självklart är kärleken till sitt barn oöverstiglig MEN relationen och kärleken till Linus konkurrerar hårt om första platsen. Jag behöver kärleken från honom lika mycket som från Skorpan,det ena kan inte ersätta det andra.

7 kommentarer:

erika sa...

Så himla fint du skriver Anna! När jag får barn, är det precis den här inställningen jag vill ha.. Det är så skönt att höra om er relation, ni är fasen ett par att se upp till! Kram!

Linus Forsberg sa...

HUZZAH!

Anna sa...

Tack Erika!
Det var sannerligen fina ord:)Tipset är att aldrig bli sådana föräldrar som låter barnet sova emellan er i sängen. Snacka om en kil i förhållandet!
kram!!

frida sa...

åh så vist, du borde ha en spalt i någon tidning (för en gångs skull är jag inte det minsta ironisk)

och för att svara på ditt inlägg i min blogg:

men anna för tusan, du är ju den snyggaste småbarnsmorsa jag känner, även utan sömn. puss påre :*

p.s. jag lovar att sluta tjata om hur mycket jag sover ;)

Anna sa...

Frida!

Tack min Frida tack! jag blir tamejtusan generad;)
äh skriv du om din sömn, jag läser det och drömmer mig bort:)
pusspåre

Anonym sa...

WORD!

Anna sa...

Anonym!
THANX!