onsdag 22 december 2010

[ANNA] Dan före dan före..

När jag avslutat dagens arbetspass stod nästa arbetsuppgift framför mig. Jag hade gruvat mig hela förmiddagen för storhandlingen, jag insåg att jag inte skulle vara precis själv direkt. Det var tjockt med kunder på Maxi redan innan min frukostrast. Redan när jag kommit till barnmatsavdelningen var jag på övre irritationsskalan, kundvagnen modell XL kändes som en finlandsfärja, fick tag på en som var omöjlig att svänga. Därifrån steg irritationen med ett steg för varje steg jag tog. Det kändes som jag stod i ett hav av tomma blickar, om jag kisade med ögonen såg alla ut som zombies, långsamt rörde dom sig framåt. Men guuud vi har inte tid med det här, vi har inte tid VI HAR INTE TID! Åh raska på lite, effektivisera lite gott folk det finns ju massor kvar på att-göra-listan!

På vägen hem när jag krypkörde i långa bilköer mellan trafikljusen som dagen till ära lyste julrött, vartenda ett, så såg jag listan framför mig. Jag slirade in på Nygatan och rundade vårat hus in på s:t Korsgatan med den fullastade bilen. Skorpan sov så Linus hjälpte mig att kånka upp alla tunga kassar. Jag hann inte mer än in i hallen förrän det sa pling, pling så bockades att-göra-listans rutor i. Varje rum jag gick in i plingplingpling. Min älskade bästa man, han hade slitit lika hårt som jag med handlingslistan fast med att-göra-listan. Så när maten var inplockad satt vi i soffan och njöt av en kopp kaffe framför den fina granen som Linus klätt under förmiddagen. Övertygad om att vi hade massor att stå i satt jag istället med en kopp rykande kaffe och ett wienerbröd. Livet gott folk, livet, rättvist som fan ibland.

Under kvällen slängde jag ihop en sats saffransbiscotti till, dom var ju så rackarns goda att dom gått åt nästan allihop. Imorron ska det göras Jansson och lite sista fiffelipiff, men på det stora hela är ALLT klappat och klart. Kom igen julafton vi är redo, redo för att bara äta gott och ha det trevligt! Men först har jag ett litet arbetspass imorgon på morgonen/förmiddagen framför mig. Sen ska jag ratta hem bilen ur Tornby utan att den dära venen i pannan exploderar.


 

1 kommentar:

Mia sa...

Kan man få receptet på de där saffranbiscottisarna?? Blir ju jättenyfiken :-)