torsdag 23 december 2010

[ANNA] Torsdagen, dagen före.

Jaha ni gott folk så är dagen som alla vuxna stressat över och förköpt sig till, alla barn längtat så dom är alldeles blå till, här om bara ett par timmar. Jag är så avundsjuk på alla barn som är så pirriga och förväntansfulla att dom knappt kan somna. Här hemma ligger fridens slöja över s:t Korsgatan, allt är klart och nu slappar vi i soffan. Dagen har faktiskt varit alldeles stresslös, oerhört skönt. När jag ringde hem från jobbet i förmiddags jonglerade Linus bajsblöja med ena handen och laga Jansson med den andra (lugn bara han tvättade händerna också). Linus har förvandlats till någon slags oslagbar superhjälte-pappa och nanny/hushållerska i ett. Han donar, fixar och fejar här hemma samtidigt som han har Skorpan i hasorna hela tiden. Jag övervägar starkt att ansöka om vårdnadsbidrag och skippa dagis så får Linus vara hemmapappa till Skorpan börjar skolan haha.

På jobbet har det varit fullt ös medvetslös sen i måndags, jag har räknat minst sagt feta dagskassor två dagar i rad. Kunder och varor överallt i ett enda virrvarr, personalen har slitit så svetten sprutat. "Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredställelse och är den grund varpå samhället vilar" (det är så sant som vår favorit Karl-Bertil Jonsson sagt det). Det fina med det hela är väl ändå att man precis hinner hämta andan innan vi kör nästa ryck, nyårshelgen. En kollega sa på lunchrasten att varannan kund frågar vart Samarinen finns. Det är ju fan vidrigt, man vet i förväg att man ska äta så mycket att man nästan kräks/får ballongmage. Dagens tips får väl ändå vara ät lite lagom istället så kan du skippa Samarinen. Klyschigt som fan men det finns faktiskt många familjer där barnen önskar sig mat före leksaker. Tänk om alla kunde skänka hälften av det de tänkt lägga på julfirandet till Stadsmissionen.

Skorpan har fått så fina julklappar redan idag av familjens fina vänner, Malin&Mattias och Johanna. Inga pråliga plastiga Disney-prylar här inte, familjens vänner är av samma skrot och korn som familjen själva. Naturliga material med en medveten tanke bakom. Skorpan fick en solbränd docka från Världsbutiken och ett propellerplan från Kanevad( det mysiga träsnideriet i Gamla Linköping). Hon blev så glad och har lekt med båda under kvällen!



Vi har fått så många fina julhälsningar att hela kylskåpet är fullt, Skorpan har fått många alldeles egna som vi har läst för henne och hon har flinat glatt och känt sig väldigt speciell.

2 kommentarer:

frida sa...

Skorpan får inget av mig för jag tror fan inte att hon har köpt någon julklapp till mig!

Nä men allvarligt bästa familjen Forsberg, ni får ha en fantastiskt trevlig jul och så hoppas jag att vi kan ses snart!

Kram på er!

och Bengt/Bänkt/Bänk/Pentti hälsar.

Anna sa...

Frida!

Hihihi Skorpan tyckte inte att du varit helt snäll med Bänkt i år så hon ville inte köpa något till dig;)
kram på er med!!