söndag 19 december 2010

[ANNA] Mot gruvan..

Snart är det dags för den här kvinnan att styra mot Tornby och Ica Maxi, 12-22:15 står på schemat. Lite småtungt pass ska jag erkänna, Skorpan hinner förmodligen inte vakna från sin förmiddagslur innan jag åker och hon sover när jag kommer hem. Imorron bitti hinner vi få någon timme innan jag åker till jobbet, sen har vi ganska mycket eftermiddag när jag kommer hem imorron. Men det är tufft, tuffare än vad någon som inte har barn kan föreställa sig. Man brottas ständigt med skuldkänslor, får för mig att vi kvinnor har en förmåga att lägga en onödig tyngd på våra axlar. Det är svårt när Skorpan är så liten än, jag tänker ofta när jag åker iväg till jobbet; undrar om Skorpan undrar varför jag bara försvinner och varför jag ibland inte kommer hem innan hon lagt sig, tänker hon då att jag kanske den här gången inte kommer hem igen? Nä fy jag kan inte ens tänka tanken utan att bli tårögd. Usch vi kvinnor tänker och överanalyserar för jävla mycket ibland. Svårt att låta bli ju, vi är ju löjligt smarta. Jag vet att Skorpan har det oslagbart fint här hemma med Linus. I den bästa av världar skulle vi dock vara hemma båda två, åh det skulle vara så fint.

Idag har vi haft en underbar morgon tillsammans. Skorpan väckte oss med sitt prat inifrån sitt rum vid 07:20, oerhört humant. Vi har lekt och busat, Skorpan leker mycket med sin kulbana. Det är så kul att sitta och titta på henne när hon koncentrerat flyttar kulorna. Idag försökte hon fylla på mitt lite nya leksaker på den, det är inte lätt när man inte förstår begreppet slutet system haha. Då började hon lägga leksakerna prydligt under kulbanan istället, ibland undrar jag vad som rör sig i det där lilla huvudet. Kulbanan fungerar väldigt bra som läragåvagn också, imorse reste hon på sig och gick och sköt den framför sig.


Hur söt är Skorpan i sina kläder i Linus blogginlägg?! Linus är inte bara en underbar pappa han är även barnstylist haha. Han väljer alltid så fina utstyrslar till lilla fröken. Här hemma är det sällan jag lägger mig i vad Skorpan ska ha på sig, när jag är ledig så är det dock väldigt kul att välja kläder.

2 kommentarer:

Fru eriksson sa...

Ja du Anna visst är det skoj med långa arbets pass inför julen! Arbeta själv kl 8-20.30 följt av kl 9-19, man och barn ser man inte röken av! Folk blir ju helt galna när de kommer till en matbutik! Har dock varit ledig i helgen och tagit vara på familjelivet vill jag lova! Sköt om er och hoppas du är ledig i jul, det är jag!

Anna sa...

fru Eriksson!
Gudars ja, folk är ju fanken yxtokiga ju! Ska dom äta ihjäl sig undrar man:/ Jag har turen att vara ledig julafton/dag/annandag det är ju inte helt vanligt i vår bransch. Jag längtar så efter lilla familjen just nu, tisdag är jag ledig då är det pusskalas:)
hälsa massor!
Julkram på er!