lördag 11 december 2010

[ANNA] Fullspäckad lördag!

Natten som var får klassas som helt okej! Två vändor hoppade jag upp ur sängen och assisterade Skorpan med att hitta nappen. Dom nätter SOM hon sover, har hon ju trots allt sovit från 20-07:45 (9 av 10 ggr 07:45 nästan lite creepy hon måste ha en inbyggd klocka), när jag skriver att hon sover 20-07:45 så menar jag med 2-3 vändor nappassistans dock. Nu är jag ju lååångt ifrån barnexpert men får jag ge ett tips så är det inför fasta rutiner tidigt! Vi började när Skorpan var fem månader med att äta gröt till kvällsmat, läsa bok och sen nattas i sin spjälsäng. Faserna/utvecklingssprången står ju som spön i backen första 1-1,5 året, har man lagt grunden för rutiner har man ju åtminstone något att falla tillbaka på. Vi (och då menar jag vad VI tror och "jobbar" efter, INTE vad alla SKA göra, alla föräldrar gör vad dom tror är rätt det fattar ni ju) är helt övertygade om att fasta tider och rutiner tidigt skapar trygghet för barnet. Skorpan är en nappfri smilfink mest hela dagarna så för oss funkar det finemang. Sen att Skorpan varit inne i en jag-är-rädd-för-män-period ett bra tag är ju en annan femma( har sääkert inget med hennes feministiska manshatarrevolt i ungdomen haha)

Annars då. Här hemma är klockan halv tolv, Skorpan sover förmiddag, somnade på stört efter lördagens första besökare. Efter frukost dök Skorpans faster&farbror upp (dvs Linus bror Erik med sin fru Ida). Likt de tre vise männen dök de upp med fina gåvor. Skorpan håll sig på iakttagande avstånd till en början, knäpptyst stirrade hon med öppen mun, sen ville hon dock mysa i soffan. En kortis innan hon skulle bada fick hon mysa runt utan blöja( modiga föräldrar va?). Fem cm från hallmatten valde hon att kissa likt en liten hundvalp en stor pöl. Jaja det fattar ju vem som helst att det är gött att kissa i det fria!

Nu lunch! Sen dags för besök nummer 2 och 3.

2 kommentarer:

Angelica sa...

Du behöver inte bara TRO på att det här med fasta rutiner är en bra grej att införa hos barn redan när de är små. Det ÄR nämligen så. :) Jag håller med stenhårt på att barnen mår bra av att ha fasta rutiner(som självklart ändras sig efter barnen växer, har bråkfaser eller om det är helg) som ger en trygghet.

Jag tycker ni gör ett kanonjobb med Skorpan! :)

Anna sa...

Angelica!
Tack känns alltid fint när folk instämmer med ens uppfattning när det gäller barnuppfostran/skötsel;) Tack för dina fina ord!