söndag 27 oktober 2013

sönda

Dagen började tidigt, det där med vintertid är ju något barn skiter i. Vinna en timme liksom. Nä. Skorpan vaknade ju därmed 06 istället för 07. Linus och jag firade ju med att ta ut vår bonustimme igår innan vi gick och la oss. Ibland är man ju så okompatibel med sina barn. Efter en frukost, en bajskatastrof (jepp Grynet strikes again och idag var jag ju själv, messy) och en dusch för min del. Jag sa hejdå barn jag går in i duschen, Skorpan firade min frånvaro med att plocka ur min underklädesbyrå och mannekänga den. Titt som tätt kom hon in i badrummet; kolla mamma va fin jag är (svart spetsbh) eller mamma vad är det här för något ? (står iförd ett par såna gördel/håll-in-trosor) ååh den här klänningen vill jag ha på dagis ( underklädeslinne med kupor).

Efter denna fullt-ös-morron kom vi iväg på en liten promenix med Malin, Mattias och Ingrid. Destination andra sidan Drottningbron och den roliga lekparken där. När vi kommit dit ville Malin och Mattias se vart vi ska flytta. Jag var ju inte helt hundra på hur långt det var ifrån lekparken bakom café Åbacka (visade sig vara typ 50m) dom två gånger jag varit i huset har vi åkt bil dit via Tannefors. Okej vi kommer bo svinnära stan känner jag nu. Vi lekte ända fram till lunch. På vägen hem sprang vi in i min chef hon sa att jag var saknad och efterlängtad på jobbet, då blir man ju skitglad! Inte jätte jätte långt kvar tills jag är på plats igen!

På eftermiddagen bakade jag och Skorpan Linus favvokakor. Chocolate Chip-cookies. Receptet tror jag jag sett på Stinas blogg för länge sen. Dom är verkligen tokgoda, istället för hackad vanlig mjölkchoklad i har jag daimchoklad. När Skorpan och jag bakade pratade vi om flytten. Hon tycker det ska bli jättespännande och är förväntansfull, några funderingar runt vad som skulle följa med och vad som skulle lämnas kvar hade hon. Lite orolig att vi skulle lämna kvar saker. Jag förklarade att allt utom toalett/spis/skåp och sånt är vårat *(jejj we have so much stuff, happy us..NOT) det tycket Skorpan lät mycket bra. Vi ska lämna väggarna också sa Skorpan, för annars kommer dom som ska bo här flyga ut. Bra där Skorpan tänker på andra. Hahaha vilka resonemang en 3-åring har.


* jag har börjar besinningslöst kasta saker, alltså ooorka flytta med två små barn..gaaah får svettningar bara jag tänker på det. Lösning. Ha lite mindre saker ATT flytta. Häromdan drog jag ut lådorna i hallbyrån, hämtade sophinken och bara hejdå-hejdå-hejdå. Gamla plånböcker, cykellysen (Linus fråga inte efter dina solglasögon, vi köper nya) har säkert kastat saker jag kommer ångra. Eller kommer jag det? För jag kommer ha mindre att packa! Jag känner att nåt väcktes i mig, det här kan bli spännande. Familjen Forsberg minimalisterna i nya huset. Samtliga familjemedlemmar äger EN varsin skål och EN varsin filt OCH ett inre zen-lugn. 




Klockan är bara 19:50, Grynet gick och la sig vid 17:30 och Skorpan 18:40 så Linus och jag njuter gott av kvällen. Tidig uppstigningen för samtliga imorn, Linus vid 06 och jag och kidsen strax efter för att komma i skaplig tid till förskolan (det tar sin stund på morgonen ni!, amning, tjata på 3-åring, blöjbyten, tjata lite till på 3-åring). Linus sitter och filar på sin nya hemsida och jag ska stänga ner datorn och lägga mig i soffan. Trevlig söndakväll på er!

Inga kommentarer: