måndag 14 oktober 2013

skitans

min senaste upptäckt, magisk och typ fyra ingredienser bara som alla är helt naturliga till skillnad  från det i neonfärgade sprayflaskor.

Spädisbajs. Amningsbajs. Typ omöjligt att få bort fast man tar hand om det direkt ( och om man saknar tvättmaskin som vi). Inte ens Vansih som biter på allt funkar. Skorpans dagisbästis mamma tipsade mig om galltvål. Det köpte jag efter dagens bajsfest och det funka!

 Igår och idag bajsade Grynet ner sig fullständigt i babyskyddet i bilen. Igår hörde vi det och plockade ur henne fort som tusan, det hann inte läcka igenom till babyskyddsklädseln. Idag not so lucky. Klickade ur babyskyddet i garaget och kände direkt den syrliga, fräna doften. Tog ur barnet och ville börja gråta typ. Ironin i att syrrans tvättid tog slut om 10 minuter var ju så där, så nära men ändå inte liksom. För er som inte bekantat er med spädisbajs så ska jag upplysa er. Spädisars bajsande är typ som om du ätit dålig indisk mat (ja eller bara indisk mat punkt). Det kommer ut karatefort i flytande form och är dessutom senapsgult. Spädisar kan typ inte fisa utan att bajsa ner sig. Ta då bajsa sittandes (som Grynet då i babyskyddet) i blöja. (youtuba inte bajsa sittandes i blöja då måste ni tvätta ögonen med galltvål gissar jag) Naturens lagar. Det åker rakt upp, så jajemän, du kan torka bort det från nacken på barnet. 

1 kommentar:

Lovisa sa...

Ohh noooo. Charlotte lyckades med det där en gång och urk, jag får fortfarande kväljningar.