lördag 5 oktober 2013

lörda

Sådär ja snart är Linus hemma och samtliga barn + fru har överlevt det första av hans 9-22pass den här helgen. Gud va slut jag är, slut och färdig som kvinna. Efter lunch roddade jag iväg med båda barnen till Gottfridsberg för att lämna Skorpan på dagisbästisens kalas. Skorpan har peppat kalaset VARJE dag sen hon fick inbjudningskortet, så ni kan ju tänka er själva när det väl var dags. Jag och Grynet stannade på en tårtbit och kaffe sen lämnade vi Skorpan att få leka själv, vilket hon allra helst ville. Dagisbästisen bor på en väldigt mysig gård i Gottfridsberg, många barn i området och en mycket barnfamiljsvänlig lägenhet, sjukt stor balkong, tänk altan snarare. Jag har ju knallat fram och tillbaka dit 4 gånger under eftermiddagen så jag har fått min beskärda del motion. Skorpan har pratat om kalaset hela kvällen, dom hade ätit marängsviss, lekt lekar, dansat disco och fiskat fiskdamm.

Klockan 19:30 hade jag fått båda krabaterna i säng. Jag tog en dusch, plockade upp alla miljoner prylar som hamnar på golvet hos en barnfamilj under 12 timmar, tömt blöjhink och diskat middagsdisken. Nu ligger jag i soffhörnet, ska flytta mig till sängen snart, åh va skönt det ska bli att sova. Sova en stund amma, sova en stund, amma. Jag ska inte klaga för mycket 2 amningar på natten är väl egentligen rätt okej, vill minnas att jag ammade Skorpan oftare när hon var spädis. Grynet lägger vi bara ner i vaggan när hon blivit ammad så kommer hon till ro själv, vill minnas att det var mer vagga/vyssja med Skorpan.

 så helt plötsligt får något som legat och dammat (som bilmatta och bilar) revival

på kalas, innan morsan fick lämna sin stora tjej ifred och knalla hem. Första gången hon var själv på kalas var hon 2 år, det var Olles 3års-kalas, hon är rätt tuff sådär Skorpan och har inget emot att bli lämnad själv i nya miljöer där hon kanske bara känner 1,2 barn och resten är främmandea

2 kommentarer:

Lovisa sa...

Men skitdå, mina kommentarer från mobilen försvinner. Här kommer den en tredje gång...

Skorpans tvillingsyster (den i samma ålder)är precis likadan. Typ: Hejdå mamma, gå nu. Tack! Smidigt värre med framåt döttrar.

Anna sa...

Lovisa!
Eller hur:)!