lördag 26 oktober 2013

lörda

 Morgonens anledning till panik, en rosa plastdiamant stor som en pekfingernagel.

 Alla barn låg i babygymmet, jag stod precis brevid och diskade, när jag vänder mig om ser jag hur Skorpan gräver med fingret i Grynets mun. Vad gör du Skorpan?! - Grynet har ätit upp diamanten!  What what WHAT?! (släpper ner tallriken i diskhon) Skorpan hade lagt diamanten på babygymmets tak och när hon skulle ta den kunde hon inte hitta den, hon måste ätit den säger Skorpan. Jag känner kallsvetten längs ryggraden, jag är ingen hönsig mamma och jag är väldigt sällan orolig eller ser faror i allt runt omkring mina barn men nu ökade pulsen. Min första tanke hade inte varit att diamanten ramlat ner i Grynets mun om det inte vore för att Skorpan verkade övertygad om det. Jag river igenom hela babygymmet, klär av båda barnen, ingen diamant. Rystar runt med babygymmet, inget! Känner att det är väldigt märkligt för är rätt stor och på köksgolvet skulle man lätt se den, men den är spårlöst borta. Full panik har jag inte eftersom Grynet verkar må bra och ligger och flinar. Jag kan dock inte släppa det utan letar svettig överallt. Till slut när jag skakar babygymmet en tredje gång ser jag den sitta fastkilad. Puh.

 

 Sen kunde vi klä på oss och träffa Skorpans dagisbästis i lekparken och skratta gott åt det med hennes mamma. Vi lekte fram till lunch.

 eftermiddagsbus...

 sen somnade Grynet i sin vaggan och Skorpan och jag kunde ge oss på hennes kluriga pysselbok..


 ...och sen fortsätta med att öppna pyssellådan, måla äggkoppar med porslinsfärg och göra en ljuslykta med silkespapper och lim



Inga kommentarer: