tisdag 25 september 2012

[ANNA] senare en tisda

Idag har det varit en lång dag för samtliga, Skorpan har varit på förskolan 7-17 (vilket inte är vanligt alls, tack och lov, det är verkligen långt). Skorpan var sist kvar när jag anlände för att hämta henne, dock hade tre andra barn precis precis gått och det var hennes favvofröken som stängde så henne gick det ingen nöd på. Fröken städade och Skorpan dansade och sjöng brevid. När vi kom hem försvann Skorpan in på sitt rum, drog fram duplobacken, satt där inne och byggde och sjöng. En smula gråtmild av lycka blir man ju för en tröttgnällig hungrig sparv efter 7-17 hade ju varit att förvänta med all rätt liksom. Jag drog fram som en tromb, packade upp, plockade undan och lagade mat. Såna här dagar är ju planering a och o. Idag åt vi enchiladas, fyllningen gjorde vi igår. Så idag var det bara att rulla rullar, slänga på ost och in i ugnen. Det är mycket sånt här hemma för att förenkla vardagen. Lägga fram, packa ner och förbereda dagen innan. Spara tid och komma ihåg. Steget före är en dygd.


Skorpan slet upp en kalasinbjudan som kommit i posten. När vi läste den för henne; Skorpan vi är bjudna på Ingrids 1årskalas! Skrek Skorpan JAAAA! Är det nåt ord som fastnat är det ju kalas efter Olles kalas tidigare i år...

Nu, bestämma sig för om man pallar den hära Doxen, den känns för tung...usch fy fan. Mobbare är inte värda skiten under skor. Fy fan att så totalt sänka en annan människa för att själv känna sig bättre och starkare.

2 kommentarer:

Yvvi sa...

Hej!

Har hittat din blogg via dina kommentarer hos Lovisa och Stinis.

Är lite nyfiken på om du "pallade" dokumentären? Själv valde jag bort den helt. Efter att jag blev förälder själv är det så oerhört svårt att se barn fara illa.

Trevlig blogg du har med en massa fina bilder :)

Mvh Yvvi

Anna sa...

Tack Yvvi!
Hihi det är så jag brukar hitta andra bloggar också..som Stinas och Lovisas;) Nä av precis samma anledning som du pallade vi inte, såg första minutrarna av en pappas berättelse om hur hans son blev så mobbad att han tog livet av sig. Det gick inte att fortsätta. Jag kan inte förstå hur grymma andra människor kan vara...