lördag 15 september 2012

[ANNA] Omberg/Stocklycke

Idag har vi som ni sett spenderat dagen på Omberg. När magarna började kurra lunchdags fortsatte vi ner till Stocklycke hamn där vi gjorde upp eld och grillade korv. Trots att vädret var fint var Vättern vild som vanligt. Barnen var väldigt fascinerade över vågorna som piskade den lilla stenbryggan.


höhö nästan nästan ser man hem..ja det och fru Forsbergs trosor hörni..äh koncentrera er på sötnöten på bilden brevid istället!



Jag satte barnen i arbete, knyckla tidningspapper, själv späntade jag lite flis att tända med. Flis och tidningspapper utgör en grym braständare. I vår källare finns såväl yxa, täljkniv, sovsäckar, stormkök, liggunderlag och en stor samt en liten vandringsryggsäck som skriker använd oss! Åh vad jag saknar tiden som scout*, hajker, vandringar och övernattningar i vindskydd, matlagning över öppen eld. Jag hoppas hoppas att jag fött en liten scout för jag vill gärna tillbaka!

* I 10 år var jag scout, först i patruller senare som ledare för barnscouter. Sen halkade jag in på ledarverksamhet på kollo för handikappade barn/ungdomar som också var i scoutregi till viss del och då blev det lite för många strängar på lyran tur att jag slutade i tid för sen började jag lägerchefa kollot...

vi var väldans hungriga och "hann" inte riktigt vänta en en glödbädd...Hanna deklarerade en stund innan att hon gilla "svart" korv, den som önskar hon får som vi säger..

Vi är så glada att Eriksson delar vårt friluftsintresse!

Helt vansinnigt nog fanns det ett träd som det växte tablettaskar i till barnens stora förtjusning..så himla roliga dom är. Dom blir väldigt glada men ingen av dom tycker det är vidare märkligt att det hänger två tablettaskar i ett träd ute i skogen haha..


sötklimpen Bosse

minutrarna senare slår en hög våg till och jag blev minst sagt blöt... fick inviga rävsjalen utomhus, den värmde gott, rävar är ju så rackarns fina också!

Skorpan i polkagrismode;)





7 kommentarer:

Maria sa...

Det finns en sak som jag känner saknas i mitt föräldraskap och det är smogsmullen...tusan vad jag vill ta mig i kragen och åka ut som ni gjorde idag! Avis till tusen då det ser ut som ni hade en toppendag!

Anna sa...

Ge er ut Maria! Man behöver inte "kunna" en massa för att ha kul, ungarna älskart och dom blir lite "tåligare" av det haha. Ta med er lite matsäck eller bara mellisfika. Inget är så gott som att äta i skogen eller vid en sjö i solskenet. Sen får man suck it in och plocka upp dom läbbiga småkrypen och grodorna, kidsen blir döfaschinerade och man dör inte;)

Maria sa...

Haha grodor och dylikt har jag inga problem alls med, det är bara spindlar som jag ryggar för..Emil och jag är båda lata när det gäller skogsmullegrejer, jag får dra honom i kragen och han mig får vi se hur det blir..sen är ju tiden knapp i höst tyvärr, känns inte som man har tid att andas i princip..sjukt jobbigt och jag blir bara ännu mer säker på att jag inte kommer jobba heltid när det väl är dags att börja jobba på riktigt. Förstår inte hur folk gör (de som jobbar typ 8-5) de träffar ju fasen aldrig sina ungar, en stund under morgonruschen och sen typ stressnatta, så får barnomsorgen uppfostra dom)(absolut ingen känga åt folk som måste göra så för att få ekonomin gå ihop, jag bara känner att det är så sjukt sorgligt, man skaffar ju barn för att man vill vara med dom och fostra dom..)

Anna sa...

Maria!
True that, jag jobbar 75% och trivs väldigt bra med det av precis dom anledningarna du rada upp!

Maria sa...

Såg precis att du skickat dina rabattkuponger till mig, herregud vad du är rar! Tack snälla gulliga du, så fort jag får något från Pampers dyker det upp i din brevlåda:)

Fru Eriksson sa...

Bästa höstdagen och lika sköj som vanligt! Bilderna så fina talar sitt tydliga språk.... så jag skiter i att skriva mer ;-)

Anette sa...

Ser riktigt härligt ut! Håller med Maria, måste bli bättre på att komma ut i skogen jag/vi med...