onsdag 19 september 2012

[ANNA] bland kossor och får...

Idag styrde vi ut strax utanför stan med vår picknickkorg. Hela familjen var lediga så vi ville hitta på nåt kul tillsammans. Att ge Skorpan en spännande, stimulerande vardag utomhus full av små äventyr där hon samtidigt får lära sig massor om djur och natur är en grundtanke i vårat föräldraskap.

vi möttes av välkomstkommittén, var hälsade korbor we come in peace!

Skorpans favorit, vinbärssnäckan a.k.a den söta snigeln, håller med dom dära bruna bajskorvarna till mördarsniglar är fan läbbiga i jämförelse..

när vi kalasat i oss vår lunch och druckit kaffe där på stenen i kohagen kom nyfikenhetsklubben, som mest var vi omringade av 20 minst sagt närgångna kor, en av dom började smaska på Linus kameraväska, en annan på min stövel. Skorpan sa; tjena kompisar!


 

vi hittade en helt vansinnig röksvamp under en gammal ek, så stor att Skorpan ropade; kolla en motorcykelhjälm (asgrav, 2-åringar alltså, världens roligaste människor).




kolla på mig jag är Pippi Långstrump (?) hojtade Skorpan och hängde sin orm om halsen, kan ju varit att Pippi är en väldans modig böna (som Skorpan) Pippi hade ju lätt hängt en orm om halsen...Jag tycker såna dära svampkolonier som växer i stubbar är så väldans fina, dom ser liksom ut som små svampfamiljer med föräldrar, barn och mor/farföräldrar.


 En bit längre på vår tur kom vi till en fårhage, där mötte vi en grupp brukare med sina assistenter. Det var deras får och dom var ute en vända för att kolla till dom/räkna in dom. Jag som aldrig kan hålla mig utan måste på och prata med folk gick bort till dom. Det skulle visa sig att vi hade mer gemensamt än man kunde tro och dom tyckte jag skulle börja jobba hos dom haha. Dom kom från en såkallad "bodagård" det är en suverän (i min mening) form av gruppboende som även är ett lantbruk/bondgård. Där de boende får en väldigt betydelsefull vardag i att ta hand om djur och odlingar. En av brukarna hade jag dessutom gått i högstadiet samtidigt som på Ekholmsskolan och han kände igen mig. De kände även till handikappslägret som jag jobbat på. Så efter en trevlig pratstund så blev vi bjudna att hälsa på hos dom på deras gård någon dag. Vi tackad glatt ja. Så himla kul, jag vill åka nu direkt! Slumpens möten i vardagen alltså. Är det något som är viktigt för mig så är det att Skorpan får möta alla typer av människor i samhället och bemöta dem alla med samma respekt.

1 kommentar:

Maria sa...

http://www.lindex.com/se/barn/baby-44-86-cl/6866360/Body/?styleId=30464850

fick mig att tänka på dig...räven också:)