måndag 24 september 2012

[ANNA] månda

Så kommer dagen i lite text och desto mer bilder dårå...

 Imorse vaknade Linus och Skorpan i Ödeshög. En cykeltur på morronkvisten innan det är dags att åka hem. Att hon har det världsklass i Ödeshög råder ingen tvekan om. Farmor och farfar har ställt i ordning ett "barnrum", med en gammal skolbänk, docksäng, leksaksspis och diverse leksaker och böcker! Till den här helgen hade dom även köpt stora pärlor och pysslat armband och halsband. Jag fick själv en present i förmiddags innehållandes ett mästerverk som jag stolt haft på mig idag.

 På plats på BVC. Skorpan gick igenom besiktningen utan problem, ja en skvätt gråt dock. Hon blev rädd och ledsen när det var vägningsdags (och vi skulle ta av dom "tunga" byxorna) hon trodde nog hon skulle bli stucken stackaren. Det gick dock över rätt fort. Vår sköterska lät även meddela att Skorpan bockade av två rutor på 4årskontrollen av bara farten (vad det gällde färgkunskap/språk). Hon är en liten sparv, det har hon alltid varit. Nu vägde hon in på 13kg till sina 86cm. Hon växer, det är det viktigaste. Efter BVC gick vi hem och åt lunch, sen packade vi fika/mellisryggsäck och stack till skogs. Bara gå och dra lite, andas hög, klar höstluft.

första bilden, Skorpan spanar bajs...

vi hittade ett nedfallet träd att fika på...


Vi hittade ännu ett nedfallet träd, som var väldigt vackert. I det hittade Skorpan en trollslända som bodde i ett hål..

I trädet satt fårull efter får som gått och kliat sig, Skorpan plockade tussarna och tyckte dom var vansinnigt mjuka och lena mot kinden...

Vi var lugna och vann fårens tillit, sen kunde vi klappa dom varma ulltussarna..



på andra sidan kärret (som en herrans massa fåglar bor i) stod ett träd och "brann" otroligt vackert och man kunde inte se sig mätt nästan. I "sjön" bor många diviga men vackra svanar och kanadagäss (äter ju barn till lunch) , i hagen runt sjön bor tjurar. Kul att dom ilskna djuren är samlade, man vågar sig nästan in liksom. Surdjur.


7 kommentarer:

Anette sa...

Fin dag ni haft! Å såklart fiiina bilder i vanlig ordning ;)

banditgrrrl sa...

Myspys!

Maria sa...

Vart hittar ni dessa underbara ställen!?:)

Maria sa...

Vart hittar ni dessa underbara ställen!?:)

Stina sa...

Vilka fina bilder!

Lovisa sa...

Ni tar så himla fina bilder! Gör ni någonting med dem hemma? Sparar i album eller liknande? Jag har kört fast lite på den fronten tyvärr, men vill komma igång igen!

Linus Forsberg sa...

Tack. Tyvärr ligger de flesta och möglar på hårddisken. Ett par hänger på väggen.