fredag 28 september 2012

[ANNA] freda

Skorpan och jag har tillbringat vår lediga dag med att tvätta, leka i parken med Ingrid&Mattias, bygga duplo och fixa ärende på stan. På eftermiddagen hoppade Skorpan nerför alla trapporna till markplan med en kasse leksaker och en banan. Hon ringde själv på och pep in till Viktor snabbt som en liten vessla när han öppnat (nyvaken, han jobbar natt). Dom har sin egen ritual när han har varit barnvakt eftermiddagar, dom börjar i köket, han med frukost och hon med mellis;) Viktor har aldrig fått några instruktioner (annat än blabla finns i väskan som jag ställer här ..) jag sms:ar aldrig och kollar hur dom har det heller. Guud det är ett barn liksom, inte kärnfysik, du är snäll och omtänksam därför vet jag att du fixart! Likaså när hon är hos farmor och farfar, när hon är där får dom ta hand om henne precis utifrån sina egna värderingar och hitta på precis vad dom känner för, vet att hon har det jättefint så jag behöver inte kolla det 40ggr om dan. Snacka om fördummande om jag skulle predika en kvart så här gör du si..så, hon får inte...du måste.. Som barnvakt skulle jag känna mig förminskad och värdelös.

 Skorpan efter lunch när vi knatade ner på stan för att köpa en liten present till Viktor för att han hjälper oss, han fick xbox-livepoäng (passar en tvspelsfantast).

Skönt och välbehövligt! Slog till på mörkt, mustigt och en shutthefuckuptung lugg till det, en decimeter på längden rök. Bättre bild kommer sen. Jag mobilbloggade ju från frisörstolen, det såg Johanna som var på stan i ärenden och hon stack in huvudet, superkul och hon var färggrann som ett fint höstlöv i kläder och accessoarer. Hon är kompis till min frisör(tillika hennes:) så vi satt och tjattrade på rad en stund.


 Ikväll fortsätter vi med denna hära (trötta föräldrar som vi är orkade vi halva igår, sen låg vi och dregelsov i kors haha). Den är hittills MYCKET bra. Annat som är mycket bra är dom tvserier som jag och min man älskar som snart har säsongspremiärer i staterna!

Och hörni eftersom det är freda får ni chansen att ställa en fråga eller två. Fråga vad du vill, jag lovar att svara..ehrm så diplomatiskt jag kan beroende på frågans natur:)


1 kommentar:

Lovisa sa...

Berätta historien om Skorpans namn! Var det bestämt sen innan eller blev det klart när hon kom?

Och vilka är serierna som ni följer? Vi letar nämligen efter några bra att se!