söndag 9 september 2012

[ANNA] kvällsblogg

På väg till lekparken i Trädgårdsföreningen idag mötte vi en vithårig gubbe med skägg, som vanligt när vi möter den ehrm.. varianten gastar Skorpan kolla tomten! Gubben flinade glatt, klart det är en komplimang, tomten är ju skitsnäll..Samma sak hände på by-pizzerian i Italien, den tomten fatta dock inte haha.

Linus sitter brevid i sängen och rensar Italien-bilder, han knäppte närmare bestämt över 700 stycken. Så vi har mer att visa er fram över. Jag har nyss mailat vårat boendes ägarfamilj länken till vår blogg så hon ska få se bilderna. Gården vi bodde på ägs av en liten familj (mamman typ i min ålder), barnet är en liten söt gosse på 11 månader. Skorpan lekte med honom och fick lära sig av mamman vad flera djur heter på italienska. Men för att blåsa såpbubblor och kasta boll till varandra så behöver man inte ens förstå varandras språk. Ägarfamiljen bor på gården under turistsäsongen och i Pisa resten av året. Mannen är arkitekt och hon jobbar med film på ett litet filmbolag. Hur trevliga och rara som helst, vi blev t ex erbjudna att stanna efter utcheckningstid (klockan 10) på lördagen, till lite hur sent vi ville på eftermiddagen, superlyxigt med tanke på att vårat plan inte gick förrän kvällen. Slå ihjäl en dag inne i Pisa i 30gradig värme med en 2åring är ju sådär liksom. Istället kunde vi äta lunch i skuggan på terassen och bada pool in i det sista.

Apropå nåt helt annat. Italienarna är lite smågalna i trafiken minst sagt. Herre min gud vad dom kör på dom smala serpentinvägarna! Ni ska ju inte tro att man saktar in när det kommer en skarp kurva utan sikt, nä, man slänger sig på tutan istället. Så om det kommer nån på andra sidan kröken så vet den att han får möte iallafall...Sen såg vi ju deras ambulanser tror inte jag såg nån orepad och utan bucklor. Ja eller ambulans och ambulans det var nån slags liten Fiat med sjukvårdsdekaler på och en siren som lät som en leksak. En helt vanlig fyradörrars småbil. Vet i tusan hur dom gjorde med patienter som var mycket allvarligt skadade och behövde sjukhusvård, dödförklarade dom på plats eller mosade in dom i baksätet och spände på dom bältet...

Inga kommentarer: