tisdag 3 januari 2012

LINUS Go Riley!

11 kommentarer:

Anna sa...

Heja Riley!!! Ifrågasätt för fan. Lika jävla korkat som att alla tjejer skulle gilla fiskpinnar och alla pojkar köttbullar. Dumheter.

Linus Forsberg sa...

Fast du gillar ju fiskpinnar mer än köttbullar!

Anna sa...

Jag ja men jag äter inte med snippan;)

Linus Forsberg sa...

det har jag ju förstås aldrig sett nej.

Anna sa...

Bet ya att man kan se fiskpinneätande med snippan på nån bar i väl vald världsdel;)

Angelica sa...

HAHAHAHA Vad kul att ni kan ifrågasätta med varandra över bloggens kommentatorsfält ;)

Själv är jag ju så himlans mycket på Rileys sida som man kan! Det ger liksom lite hopp om framtiden. För det finns inget mer tråkigt än leksaksaffärer och klädaffärer för barn med den jävla uppdelningen där vi trycker ner skitnormer i halsarna på våra ungar.

Maria sa...

Japp är med er här jag med, men jag måste ändå säga att det på de flesta finns en biologisk dragning till en viss typ av lek.
Jag uppmuntrar Elton att leka med dockor som anses typiskt "tjejigt" och han gillar det, men inte lika mycket som att köra bil och låta brrrrrum som anses typiskt "killigt". Jag tror mest på att ge dom alla möjligheter men att inte överdriva könsneutraliteten.
Som det där förbannade dagiset som kallar alla barn hen..men åhh suck, den diskussionen behöver vi inte gå in på.
Ok så här, Elton har en 1,5 m hög (typ) rosa Barbapappa i sitt rum, men jag skulle aldrig i mitt liv måla hans rum i rosa! Inte så länge han inte verkligen ber om det, då kan han få ett rosa rum, men att måla ett rosa rum till en pojke är ju bara att sätta sig på tvären..och det tycker jag är onödigt.

Anna sa...

Nä "hen:andet" är lite långt draget för vår smak med. Det viktigaste är att Skorpan själv får välja, här hemma är det mycket djur i alla former att leka med. Jag tycker vill man köpa t ex en docka tycker jag man kan jobba lite för det som förälder och kanske köpa en docka av en annan hudfärg eller en pojkdocka. Att man själv kan utmana och bryta normerna för hur " den stora marknaden" tycker en docka ska se ut liksom.

linus sa...

att måla ett rum rosa är inte bara onödigt. det är vansinnigt.

Angelica sa...

Kan inget annat än nappa på din kommentar Maria ;)
Jag motsätter mig lite det här med "biologiskt" intresse hos pojkar vs flickor. För bilar t.ex. har inte funnits tillräckligt länge för att man biologiskt ska kunna koppla samman pojkars intressen för leksaksbilar. Min dotter tyckte extremt mycket mer om brrumbrrum i början av hennes "lekålder" ;)

Jag tror det ligger mycket i hur vi som föräldrar uppmuntrar, glada tillrop, ansiktsuttyck och liknande - styr våra barns lek och val av leksaker, färger och kläder.

Håller med dig Anna om det med dockor! Aimee har en "naken" docka, en mörk, en liten och en med flätat hår(med egen liten likadan docka). Lite av varje och så får hon själv kalla dom för vad dom har för kön/namn etc. :)

LINUS! HÅLLER MED DIG! haha ;)

Maria sa...

Orkar inte diskutera, menar inget illa.
Linus, helt rätt..haha