tisdag 24 januari 2012

[ANNA] dagisdagisdagis

Dag två av inskolning har gått som en dans. Linus och jag körde föräldrakooperativ-style idag, kavlade upp ärmarna, spotta i nävarna och kastade oss in. Skorpan har vi knappt sett röken av förutom när vi åt, hon har hittat ett favoritrum, bollrummet samt en favvofröken. Skorpan har aldrig gått och kollat var vi är så att vi är kvar eller så. Nä hon bara kör, springer iväg sen är hon borta liksom. Däremot har både Linus och jag haft knän och famnar fulla av andra barn, eftersom vårat barn inte behövde oss tog vi hand om dom andra. Vi har båda lite svårt för att sitta på röven när det finns att göra runt omkring och vi är inte vidare blyga direkt. Hela familjen åt lunch på dagis idag, fisk och potatis, riktigt gott. Jag var omgiven av snorande, kladdiga barn och vet ni vad, det bekom mig faktiskt inte. Jag liksom bara satt där med ena foten i en pöl mjölk och mosade ärtor under den andra och slevade upp mat åt vilken ungen som helst, Linus också. Dom andra "inskolningsföräldrarna" är rätt tysta och har full fokus på sitt eget barn (vilket flera av dom behöver då deras barn varit rätt ledsna). Linus och jag anser dock att det ligger i våran del av inskolningsansvaret att tycka att dagismaten är mmmm supergod, jag tar lite till... Ta reda på vad hennes nya kompisar heter och säga det till henne, leka, prata med dom andra barnen också för att få igång relationerna mellan vårat barn och andra. Skorpan måste ju se att hennes föräldrar trivs på dagis!

Nähä ni som om det inte räcker med kids idag, Linus och jag kom på att vi ville hämta hem Vilma också en sväng. Jag ringde syrran på jobbet och bad henne fråga Vilmas dagis om det var okej och det var det! Kusinerna har saknat varandra, så Vilma kommer hit och äter mellis så går vi allihopa till lekparken sen.

Skorpan har fått sitt första spel, jag har letat efter det, så fanns det på syrrans jobb:) så det blev riktigt billigt också. Jag har ju själv alltid varit rätt svag för den där kaninen Miffy, himla söt alltså. Spelet är från 3 år men Skorpan är en smart liten dam så vi testar lite. Man kan leka lite med brickorna till en början och se var vi hamnar. Spelet går ut på att lära sig färger, förstå och vänta på sin tur samt att acceptera att man inte alltid vinner. Varken jag eller Linus är vidare tävlingsinriktade så det sistnämnda ger sig rätt naturligt;)

och ni...det blir bouillabaisse ikväll!
Styr ni med då? Later!

2 kommentarer:

banditgrrrl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
banditgrrrl sa...

Åh! Det därspelet minns jag med förtjusning!