lördag 7 januari 2012

[ANNA] lördag

Natten som gick var *trumvirvel* hostfri!! Förutom att Skorpan som käkat massor kvällsmat vaknade till vid 23:15 och krävde ett stadigt nattsnack så har vi S O V I T och det ända till 09:00. Himmel och pannkaka jag blir alldeles gråtmild. Hoppas att den där skithostan flyttat ifrån oss för gott. Vi blev dock rätt förvånade över att Skorpan var lite småsugen när hon vaknade till, detta var nämligen ANDRA gången hon har ätit nattetid sen hon vägrade ammas längre (vid 5,5 månaders ålder). Stärkta av nattens sömn gick vi som ni såg tidigare till Ryttargården och matade änderna. Jag har skaffat en skitsmidig blogg-app som gör att det pangar upp blogginlägg på typ två röda, så det kan nog blir lite mer on-location-inlägg framöver!



Idag ringde en kille på vår Blocketannons, hela stora bokhylleåbäket ville han köpa och han kommer imorron, hurra! Ni som varit hemma hos oss veta att vi äger en del böcker (en humanist i hushållet) och det var i princip en hel vägg av bokhylla inne i Skorpans rum. Vi har jobbat som små illrar med att tömma den och packa ner böckerna i banankartonger, sen har vi rensat en massa bland viktiga papper och slängt en massa bråte. Den där hyllan svalde verkligen ett helt sekel av saker kändes det som. Bokkartongerna hamnar i källaren på grund av platsbrist tills vi hittat nytt boende. Lite till mitt förtret, ett hem med massor böcker är ett rikt hem. Men har vi inte plats så har vi inte. I vårat nya fantasiboende kommer jag ha ett bibliotek, då ska jag packa upp alla mina älsklingar och lukta på dom.

Apropå min nya bare-kör-inställning till livet så trivs jag. Jag undrar inte eller skjuter upp något längre. Jag lämnar kommentarer, skickar mail, i samma sekund som jag kommer på något så bara pangar jag på. Häromdagen berättade mina föräldrar att min barndomskompis Per varit med i en Corren-artikel för att han släppt en bok med sin bror. Per och jag var som ler och långhalm när vi var i 5-årsåldern, vi bodde på gårdarna brevid varandra ute i Ekholmen och lekte varje dag. Vi byggde tunnlar i snöhögarna som blev när parkeringen skottats om vintern, sen gick vi hem till någon av oss och mellisfikade. Pers snöblöta mysbyxor hängde på elementet brevid mina strumpor och torkade. Vi gick 6års-9:an i samma klass, men vi kom ifrån varandra lite när den där dumma killar leker bara med killar och vice versa-perioden trädde in. Hursom så tänkte jag ju givetvis coolt att han släppt en bok undrar vad han gör idag?..måste fråga! Och är man den sista Facebook-trotsaren i stan så är man då får man vara glad över att internet ändå är fullt av möjligheter. Mina föräldrar hade sett i artikeln att Per jobbar på en reklambyrå i Stockholm nu så då var det inte så jättesvårt att hitta en jobbmail till honom. Han blev glad och förvånad över mitt mail och jag vet numera att han mår fint med en son i Skorpans ålder uppe i Stockholm. Hans bror har den här snajdiga sidan och boken dom släppt tillsammans är denna. Så var det med det. Det blir liksom lite vardagskrydda i livet när man är lite mer impulsiv:)

Inga kommentarer: