måndag 2 januari 2012

[ANNA] måndag em

 Hoppas ni överlevt nyårsfirandet! Ni som bar kjol/klänning hade väl bomullstrosor va? Ni gav inte en massa löften som ni ända givit upp innan februari är slut. Ett datum kvittar om inte viljan finns så är det med det. Jag var bra sugen på att lova att gå upp minst tre kilo och börja röka igen. Anna tvärtemot Forsberg haha. Blir tyvärr inget med, ja eller det första kan jag ju inte lova. Nu har jag 6 kg kvar ner till min trivselvikt, då vore det ju bra pantat att göra om det till 9 kg inte sant? Ska jag nånsin börja röka igen ska jag banne mej göra det på en nyårsafton.

Den lilla sparven inledde det nya året ( vaknade nån timme efter tolvslaget) genomförkyld. Igen. Barnförkylningar är riktiga motherfuckers. Folk brukar säga att efter ett kärnvapenkrig finns bara kackerlackor kvar. Fel. Barnförkylningar och kackerlackor. Det här är ju helt vansinnigt. Fråga Skorpan hur hon mår och hon tar på sin lilla nästipp och säger nesa med väldigt uppgiven blick. Jaja vi jobbar upp ett immunförsvar lagom till dagis.

Efter frukost pratade vi lite om färger och lekte jag och Skorpan. Sorterade påsklämmor efter färger och hämtade andra föremål av samma färg. Skorpan kan nu gul och röd, verkar även ha koll på blå och grön. Vi klädde på oss och gick ut för att uträtta några ärenden. Skicka paket ( från två olika ombud) och gå till apoteket, vitaminer till mig och Nezeril till Skorpan. När vi var klara frågade jag Skorpan vad hon ville göra, hon svarade snabbt gunga. Så gunga blev det fram till lunch. Skorpan pratar verkligen oavbrutet numera, för var dag som går så blir "grekiskan" lite tydligare. Säger man ett nytt ord härmar hon, får hon säga det en tre fyra gånger sen så fastnar det. Sen sjunger hon, egenkomponerade sånger som är så söta att man får tandvärk. Man kan önska en sång om t ex tomten, pottan, maten eller Vilma så hittar hon på något fint som hon sjunger med stor inlevelse haha. En regel finns, man får inte önska en sång om något tråkigt eller bläigt, typ blöjor eller gå och lägga sig. Lyxen idag stavas matlåda från den goda kvällsmaten hemma hos svärisarna igår, minst lika gott idag! Skorpan smaskade blodpudding. Efter lunch ritade Skorpan en stund tätt följt av Duplo-byggande när jag vek tvätt. När Skorpan somnat drack jag kaffe surfade bloggar och svarade på mail, har span på en stol till Skorpan på Blocket.

 En målande sparv. Tröjan är töja fin foggel mamma! Jajemän en fin fågeltröja mamma.

Inga kommentarer: