söndag 29 januari 2012

[ANNA] sönda

Jag överlevde januari-löne-helgen!! Det var på håret men jag gjorde det. Vi har en riktig sjukdomssvacka på jobbet och det i kombination med mycket, mycket kunder ledde till en minst sagt stressad Anna men hur eller hur blir det ju kväll varje dag;)

Efter jobbet handlade jag några småsaker och Skorpan fick en lite sån där apropåpresent. Jag såg på en Linköpingsmammas blogg att hon fyndat på vår leksaksavdelning på jobbet, vi säljer ut lite utplockade saker. Idag knep jag den sista, gissa om Skorpan blev glad! Hon har suttit hela kvällen och pillat med plupparna. Vi övar färger och kreativiteten flödar hos barnet:)

Typ som en pärlplatta för mindre barn. Jag hade en likadan själv när jag var liten. Det är 300(!) pluppar i blandade färger så jag har plockat undan en hel del. Det räcker med en sjättedel av dom;) annars kommer Linus och jag trampa på pluppar till förbannelse haha. 

Eftersom jag tillbringat helgen inomhus på jobbet så ville jag mer än gärna ta en promenad efter kvällsmaten. Skorpan ville bestämt ha mina öronmuffar utanpå mössan, varför inte!

Imorn börjar inskolningsvecka två på bebisenheten;) jag och Skorpan åker dit imornbitti så är det tänkte att jag lämnar henne där en stund och kommer tillbaka efter lunch när hon ska sova. Spännande! Eftermiddag/kväll innebär som sagt jobb för min del. Den här veckan är rätt kämpig för att få ihop två personers knepiga arbetstider, tvättstuga, handling (allt annat man ska typ hinna med laga mat/sova/kissa) och inskolning på dagis, vardagslivet snurrar på högvarv denna vecka, återkom nästa vecka...Hoppas vi blir friska snart, det är nog så utmanande utan att vara sjuk.

3 kommentarer:

Linda sa...

Ucsh och fy för detta pusslande.... Hur ska ni lösa det om båda jobbar kväll? Eller har ni styrt om schemana så ni slipper sånt?
jobbar ni varannan helg båda två?

Anna sa...

Alltså det är ett evigt pyssel och tandagnissel. Linus har 6 veckorsschema och jag 4-veckors, så dom kan liksom inte riktigt snurra i fas. Jag jobbar varannan helg och han var 3:e, vilket gör att var 6:e helg krockar det. Sen har vi ett par kvällar till som krockar. Men över lag funkar det okej, som det är nu, men jag har lite ont i magen och tänker på om vi skulle få nya schema eller så.. Det som krockar den närmsta tiden har jag löst med förra årets semesterdagar som jag hade kvar några. Men det är lite som att släcka bränder och det börjar brinna nån annanstans direkt:/ Vi hankar oss fram med planering för ett par månader i taget och Skorpans farmor/farfar som livlina (dock 7 mil dit), en snäll granne och en syster nära. Men det skulle vara skönt att kunna slappna av och bara andas ut för en låååång tid. Det som känns lite bittert är att NU när jag fått barn så har ledighetsrutinerna på mitt jobb skärpts (ordentligt) förut var allt så väldigt flexibelt det är det INTE nu.
kram!

Linda sa...

jag vet preciiiiis hur det känns när man lever så där. det har vi gjort i princip sen matilda började hos dagmamman 2007. Nu värre än någonsin!! Micke jobbar kvällar ibland och varannan helg, och jag har inget schema och törs inte/har inte råd att tacka nej till alla möjliga skittider..... Det är piss. Och så ska man hinna med och umgår HELA familjen också, nää det blir alltid prio sist. Vilket gjorde mig heeelt deprimerad under hösten 2007. Då jobbade båda varanann helg, så vi hade EN ledig söndag ihop - på en månad. Så var det en hel höst. Men det var inte hållbart i längden som sagt. Sen fick han dagtidsjobb och då sågs vi iaf varannan helg ;) höhö..... Nej, det är piss. MEN det är bra för barnen som slipper gå 5 långa dagar i veckan på dagis =)