måndag 23 januari 2012

[ANNA] dagis dag 1

Sådär ja nu har Forsbergs stiftat första bekantskapen med dagis. Vi lever och kom undan med blotta förskräckelsen haha;)

Varken jag eller Linus har varit dagisbarn så det var en ny miljö. Idag var vi bara där kl 9-11 för lite introduktion och se lokalerna/träffa fröknar, lite lagom mjukstart. Nu är ju inte det här det dagiset vi har valt och kommer gå på i framtiden. Utan det här är bara en "väntan" på vårat riktiga dagis, där det just nu är fullt tyvärr. I och med att det är ett sk garantidagis blir det ju lite speciellt på flera plan. Det är ju till exempel BARA nya barn och det är många rutiner som inte är injobbade eller satta. Eftersom det bara är nya barn så är det ju också bara små barn, de flesta är runt 1år. Stundtals var det rätt kaosartat med flera barn som grät i ren panik över att deras föräldrar inte var där (de var på sin andra inskolningsvecka) och flera barn som började gråta av att dom andra grät. Skorpan var helt obrydd av kaoset som tur. Det var överlag ingen ordning direkt, knappt någon personal som presenterade sig och alla gick mest runt på egen hand, Linus och jag gick själva runt på en husesyn och letade reda på Skorpans egen låda i kapprummet osv. Nja inte supervälkomnande. Man får ha en rejäl portion överseende, det är nog inte lätt att vara personal i läget bara nya barn på en gång. Jag ska inte sticka under stol med att jag och Linus har peppat varandra mycket för vi båda har stundtals velat börja gråta en skvätt över situationen. Jag säger inte att det är ett dåligt dagis, för det är det med all säkerhet INTE. Som förälder vill man 1.) inte behöva flytta sitt barn som vi måste inom en ganska snar framtid, när det väl funnit sin trygghet, 2.) att det inte bara ska finnas yngre barn, eftersom man lär sig av varandra alltifrån potta-matsituation-språk osv 3.) i och med att det bara är blöjbarn så blir det ju väldigt mycket av personalens tid som går till "bära/vårda".

Det här är dock Linus och mina känslor och inget som vi diskuterar när Skorpan är med, vi gör allt för att visa Skorpan hur bra dagiset är och pratar bara positivt runt det. Det är vårat ansvar och skyldighet. Det är ju faktiskt så att vi inte har något annat val än att det här ska bli bra så vi få helt enkelt gilla läget och göra det bästa av det.

Det bästa med hela dagissituationen är ju att Skorpan sprang iväg och lekte själv idag, ganska omgående från att vi kom dit och hade det superkul. Det är det vi fokuserar på, Skorpan hade kul. Skulle det bli bakslag tar vi det då. Imorron är en ny dag. Jag kan inte bärga mig knappt, 16 st snoriga 1-åringar som skriker. Jejj! Can´t wait hörni;) Imorn kör vi kl 9-12 , jag, Linus, Skorpan och 1-åringarna ska käka fisk och potatis till lunch. Om nån snyter sig i fisken får jag nog vända mig bort och kräkas lite i handen.

Peppa oss lite nu va!

3 kommentarer:

Anna sa...

Nu blir vi ju nyfikna på vilket dagis ni väntar på?

Anonym sa...

Heja på ! Det här fixar ni ! (fast mina barn var aldrig på dagis heller..ha-ha.)Kram till er alla 3 ! Karin

Anna sa...

Anna:
Valkebogatan är det meningen att vi ska till:)

Karin:
Kan inte du ha butiken på kvällen och vara dagmamma åt Skorpan på dagen?:) skulle iof vara långt att köra...kram!