onsdag 14 september 2011

[ANNA] Onsdag..

En kopp kaffe och Tv 3:s Sjukhuset medans Skorpan knoppar en stund, man blir ju lite nyfiken när det är från Linköping ju! Jag är ju som bekant inte något fan av förlossningstv, jag zappar bort direkt när jag hör kvinnoskriken. Fy fan. Idag var jag lite modig och såg en "förlossningsscen" usch jag började gråta, inte för det vackra i det hela (ja det är självklart fint) nä utav ångesten. När man inte minns så där jättemycket av sin förlossning (och tumultet på slutet) som jag, så blir det en riktig flashback när man som idag får se samma rum och inredning. Lukter och känslor kommer tillbaka. Blodet isar i mina ådror när jag hör skriken och jag vill inte vara med. Nä ni, det där är ett trauma som väller upp inom mig. Jag kanske ser på det annorlunda när jag vet att jag kan andas ut och inte ska gå igenom det en gång till (för det hoppas jag ju trots allt att jag ska ändå). Nästa gång kanske jag ber om någon bedövning lite tidigare (medan det fortfarande går att få) och inte kör på "au naturelle" så att säga.Nä skaka av känslan och tänka på något annat.

Skorpan och jag var vakna mellan 02-05 inatt, jag fick 3 timmars sömn totalt, hon fick mer då hon sov ända till 08:20. Vi tog för övrigt världsrekord idag. Hastighetsrekord i mor/småbarnsklassen. Från att Skorpan vaknade och vi steg upp stod vi i sandlådan på 40 minuter (och då åt Skorpan i lugn och ro i 20 av dom minutrarna tills hon var klar). Nä det kanske inte låter vidare snabbt för er som inte har barn. Men oh my god! Göra frukost-äta frukost-smink för morsan-tandborstning*2-bädda-ta på ytterkläder = 40 min. Vi övar inför dagis haha, nävars, vi hade en dejt med kusinen och Skorpan tog ju lite sovmorgon så då lade vi i en högre växel.

 Jag kirrade varmfodrade allväderstövlar till både Vilma&Skorpan. Minst sagt bra pris, 150:-/paret! Jodå vi hjälps åt med diverse tips och inköp i båda hushållen, det är döbra!

 Syrran och Skorpan tog en tur ner på stan igår.
 Familjen Galenpanna tokar vidare, notera att jag är oerhört graciös (jag har ju ett förflutet som konståkerska, hmm nähä märks inte det?...) Okej jag var 10år och vägde 22kg typ. Skorpan brukar titta på oss med blicken "skärp er då" sucka och gå iväg.


Skorpan upptäckte igår att hon kunde blåsa bubblor med munnen, sen slutade hon aldrig. Billigt nöje.

2 kommentarer:

Anette sa...

Jösses så bra - 40 min! Och vilket kap med vinterskorna!

Anna sa...

TACK:D Eller hur! annars är ju barnvinterkläder rena rånet...