tisdag 6 september 2011

[ANNA] kvällsfunderingar

I natt sov jag tre timmar sen åkte ja och jobbade. Småbarnsförälder hejaheja! Efter jobbet och ett mellis med familjen tog vi en promenad, vi hamnade på Viking så jag har en ny ring i min läpp. Himla ärtigt. Efter kvällsmaten busade vi med Vilma&Markus i lekparken. När Skorpan somnat satte vi oss med dagissökandet. Ser det ljust ut? Näe. Vi har ställt oss i kö på ett par handplockade ( av vår insiderkontakt) förskolor. Dom är superpopulära så näe vi önskar men hoppas inte för mycket. Alltså det reder sig, vi har gott om föräldradagar kvar så det är inget problem MEN nu börjar det ju faktiskt bli dags till årsskiftet, för Skorpans skull. Så hon får leka med massor barn liksom. Kusinen ska också ha dagis typ samtidigt så jag har en massa plan B-lösningar. Jag erbjöd t ex Markus nu ikväll att han kunde ta hand om Vilma och Skorpan på dagarna fram tills vi hittar dagisplats om det behövs, givetvis mot rådande dagistaxa. Han skulle tänka på det sa han.

nu ska vi se dagissökarkriterier
  • aktivt arbete med genuspedagogik
  • ekologisk närproducerad mat
  • minst två tröjstickande bögar i personalstyrkan
  • ett par invandrare och nån lesbian också
  • ur & skur-profil
  • minst fyra till barn med crazy namn
meh  guuud va jag måste vara alternativ?! Skämtar jag? Hahaha. JA! Lite iallfall..höhö Alltså i min värld är det fullständigt normala kriterier (utom det sista då haha) Vi siktar givetvis högt och söker det vi bedömmer som allra bäst MEN vi har fattat läget. Det går typ 43 sökande barn på varje plats här i stan. I långa loppet är vi glada  för EN dagisplats.

 Vilma busar med kameran.

  
 Plastbilen åker ner för kanan, SHIT va LÄSKIGT.

Nu är det Kaos i Båstad, på teve alltså. Snart.

1 kommentar:

Lisa sa...

Självklart, mitt nya favorithak =D Perfekt för oss kaffedrickande, utarbetade småbarnsmammor ;-)
Varför är det aldrig någon som spar på sådana klenoder?? Jag ska nog spara ALLT som barnen har. Vem vet, dom kanske vill ha det om ca 25 år =)