måndag 26 september 2011

[ANNA] djupandas.

Skorpan har somnat, jag återhämtar mig från en utmanande föräldraförmiddagdag med en kopp kaffe. Skorpan "göra-saker-jag-vet-att-jag-inte-får-för-att-få-reaktion-för-att-få-ursäkt-att-bli-arg-själv Majken Maria Forsberg har försökt mucka gräl större delen av helgen och den här förmiddan. Idag har hon inte fått mig arg HA! Mami - Skorpan 1 - 0! Touché. När man säger  N E J här hemma för tillfället tänds små eldar i den lilla huliganens ögon. Hon går igång på två röda. Sa´ru nej som i NEJ jag får inte?! Va va? vad tänker du göra om jag skiter i att du säger nej?? Tänker du kanske säga nej ännu en gång fast mer bestämt och ta bort det jag inte får så jag får skrika rakt ut. Jag viiiill skrika rakt ut. Det sliter, rycker och drar i hela min 77cm korta lilla barnkropp jag måååste få utlopp för det!! Det är tufft och jobbigt just nu för Generalen. Jag visar förståelse.

Jag använder mig av förlossningsandningen, jag tar emot värken(utbrottet) genom att andas in djupt genom näsan och blåsa ut läänge. Att jag blir arg blir det inte bättre av nånstans. Ser ni mej ute på stan gå inte fram och mucka. När jag jobbar på torsdag, ta det lite varsamt är ni snälla. Jag använder allt mitt tålamod på mitt barn för tillfället. Den här mamman tappar inte fattningen, den här mamman säger lugnt och bestämt nej. Sen andas hon. Vi lägger ingen ved på utbrottselden, då slocknar den av sig självt.

Linus jobbade på sjukhuset här i stan idag och kom precis hem. Han har gjort en macka och hämtat kaffetermosen. Jag ska fylla på min kopp och prata lite och umgås med min man nu.

hejpå er!

4 kommentarer:

Maria sa...

Bra där, det går över och när det går över kommer en sådan där alldeles fantastisk period med ett litet mönsterbarn. När den perioden kommer tror man inte sig själv när man läser hur det var under den här perioden. Elton har en sådan perfekt-mönster-barn period nu och jag kan inte minnas att han någonsin haft någon jobbig period:p

Kuddsmugglarn sa...

Heja Anna!

anna sa...

Maria! Visst är det så, man glömmer ju direkt det svåra när det kommer en sån härlig period. Njut av din nu:-)
Malin! Tack hjärtat! Heja dej och din kropp just nu:-) saknar dig:-)

Lisa sa...

Heja heja för oss föräldrar med barn som retar gallfeber =D