måndag 16 april 2012

[ANNA] månda

vardagsrummet 19:12

Linus är iväg och säljer en mobiltelefon (Blocketannons) till nån mysko snubbe vid Lidl i Ekholmen..är han inte tillbaka inom en timme skulle jag ringa polisen och sjukhus..Skorpan somnade för en halvtimme sen, hon vägrade äta efter mellis ungefär, ingen kvällsmat, ingen kvällsmacka..antingen klassiskt 2-årsvägrande bara eller så är hon påväg att bli sjuk (varför inte isåfall). Jag har precis öppnat ett mail från Fjällrävenpappan på dagis. Jajemän nu drar det ihop sig till städ/fixar-dagen på dagiset, heja Fjällrävenpappan framåtanda Vetlanda! Nu var det ju bara en liten detalj..det är inget kooperativ.. det var väl bara det.

13 kommentarer:

Josephine sa...

Fast man kan väl vara delaktig i projekt på sin förskola utan att det är ett kooperativ? Det är ju ditt eget barn som påverkas utav ditt engagemang.

anna sa...

nu är det ju att jag var ironisk och skämtade. en underton som ofta löper genom bloggen. jag är inte dum i huvudet.

linus sa...

DE VA SOM FAN

Linda sa...

Cool pappa!! haha

Anonym sa...

Var aldrig min mening att påstå att du är "dum i huvudet". Men önskvärt är att du använder stora bokstäver i början av ny mening och att du felsyftar mindre än vad du gör nu. På så sätt blir det lättare att läsa.

linus sa...

Det var väl inte så mycket felsyftat i det inlägget? Faktum kvarstår ju att vår förskola inte är något kooperativ. Om man har problem med att läsa meningar som inleds med gemener så kanske man ska läsa lite långsammare och mer uppmärksamt. Det är ju i sig en ganska trivial skrivregel att överhuvudtaget bry sig om. Däremot tycker jag att det är legitimt att reagera över en kommunal anrättning som tar betalt för att utföra en tjänst inte ska kunna göra detta fullt ut utan att vi som använder oss av tjänsten ska gå in och 'engagera' oss. Jämför gärna detta med att vi exempelvis skulle behöva hjälpa vårdcentralen att klä om sina vårdbritsar med jämna mellanrum, om vi behagar vård av hög kvalitet. Vårdcentralen är förvisso landstingsansluten.

Men sån är ju jag.

Anna sa...

Josephine/Anonym.

Kanske bättre att jag ringer dig så det inte blir fler missförstånd då text kan innehålla felstavningar och ironi som gör den synnerligen svårtydd. Det är dock inget syftningsfel i mitt svar, det är något helt annat, jag har däremot missat ett ord. Så här här det i klartext:

Din kommentar fick mig helt ur fas igår, jag blev väldigt ledsen och sen väldigt irriterad. En välriktad känga mot mitt föräldraskap och engagemang som förälder. I irritationens hetta tog jag min mindre högteknologiska mobil för att besvara din kommentar, den är inte lätt att skriva på och det blev som det blev. När jag sedan postat svaret och såg det tänkte jag faktiskt tanken; jag lovar att jag får höra nu att det blev fel. MEN nä tänkte jag på den nivån kan det väl ändå inte vara. Jag räknar inte med att du förstår hur otroligt sårande det är att få insinuerat att man brister i sitt engagemang som förälder då du själv inte är förälder. Om det är så att mitt sätt att skriva, min ironi och mina skämt är svåra att förstå och inte behagar dig så finns det ju en lösning på det som är simpel. Läs inte bloggen.

Maria sa...

Åh Anna och Linus, bra svarat! Sen är det väl ingen svenskauppsats ni skriver? Ja den där Josephine kan ju gå någon annanstans. (hur många fel skrev jag?:p)

Maria sa...

Förresten är det få föräldrar jag ser upp till så mycket som jag ser upp till och inspireras av just Anna och Linus, mer engagerade föräldrar får man leta efter. Så. Punkt. Slut.

Anna sa...

Maria!
Indeed. Instämmer. Absolut! Här kan du stava fel precis hur möe du vill, det är VAD du skriver som räknas. Jag är rätt begåvad och räknar ut vad du menar ändå; Jag blir ju lite lätt grinig när du skriver att du ser upp till vårt föräldraskap det är ju den finaste av komplimanger!!

Josephine sa...

Men jösses vilken diskussion, jag som bara ville lyfta frågan om att kunna vara delaktig som förälder även om förskolan är kommunal. Det är ju hjälp som verkligen behövs och uppskattas, något jag brinner för då det är min arbetssituation, ironin i det hela missade jag! Vill informera om att jag INTE är samma avsändare som anonym, vem det är vet jag inte och jag skulle aldrig uttrycka mig så, även om jag gillar stora bokstäver i början på en mening ;) (vet ju knappt vad felsyftat betyder).

Ring mig om du vill Anna, vi kan nog diskutera mycket :), din svärmor har numret.
Kram på er!

Stina sa...

"Var aldrig min mening att påstå att du är "dum i huvudet"."
Flera bloggläsare med mig tycker det är väldigt otroligt att någon annan, "anonym" skulle uttrycka sig så, att det inte var MIN mening..varför i hela friden skulle någon annan låtsas "ta på sig" din kommentar???!

Mallanbrallan sa...

Uppenbart att anonym och Josephine är samma person eftersom anonym skriver att det aldrig var hennes mening att påstå att Anna var "dum i huvudet". Detta är ju ett direkt svar på det svar som Anna gav Josephine. Stå för vad du skriver Josephine, du är ju direkt pinsam. Detta om detta.