torsdag 8 mars 2012

[ANNA] torsda

Familjen steg upp innan klockan 6 imorse efter en natt av alldeles för lite sömn. Skorpan väckte oss med jämna mellanrum så jag och Linus hann aldrig ner i nån djupsömn. Innan vi fick barn behövde jag sova miiinst 10 timmar, det är rejält omreviderat, till lycka är 5-6 timmar och önskan är djupsömn iallafall. Det är fasen det värsta, dom nätter som gör att man mår illa, blir yr i huvudet och känner sig bakfull som efter två veckor festival, när man blivit störd hela natten precis innan kroppen hinner få gå ner i djupsömn.

Linus och Skorpan packade in sig i bilen med destination farmor och sen till jobbet. Jag hoppade in i den andra bilen med destination bensinstation och sen jobbet. Jag stod och huttrade i morronkylan på Statoil 06:30. När jag tankade bilen dock hade jag en väldigt vacker soluppgång att vila ögonen på i ett annars grått och inte allt för fagert Tornby. Ni vet en sån där brinnande sol i horisonten som ser ut som en blodapelsin. Skorpan har fått tillbringa dagen hos sin farmor, Skorpans dagis brottas fortfarande med sitt kräkisutbrott och lilla snörpa åt idag sitt sista lunginflammationspenicillin så NEJ vi går inte till dagis, tack men nej tack. Vi är lyckligt lottade med en farmor som kan rycka in dock är det lite väl långt dit men allt har sitt pris som bekant och det är väldigt värt det. Skorpan har haft en toppen toppendag med sin farmor.

När jag kom hem från jobbet parkerade jag snabbt bilen och skuttade sen uppför Pilens Backe och hem till Malin och Ingrid. Det var alltför länge sen sist, Skorpans förkylningar och lunginflammation har gjort att vi hållit oss borta för att inte smitta Ingrid. Men så idag fick jag dessutom en liten stund på egen hand med Malin. När jag kom så sov Ingrid så Malin och jag hann med en stunds fokuserat skvaller och igenkänningsskratt åt varandras småbarnsliv över flera koppar kaffe. Sen vaknade Ingrid på ett riktigt solstråle humör och gjorde oss sällskap. Det var en fin stund som gjorde mig piggare och gladare. Lika fint var det att komma hem till en Linus som hade börjat med middagen (en tofu/spenat/paprika-pasta från Matkassen) och en Skorpan som ville berätta om sin farmor-dag.

 En glad och peppad Ingrid på ett vansinnigt snyggt täcke eller hur;)

Inga kommentarer: