torsdag 1 mars 2012

[ANNA] torsda

Efter frukosten var det dags för ännu ett återbesök hos dr Anders. Skorpan som gillar att gå dit stod i hallen på två röda och letade ett par passande skor. Hon han leka en stund i väntrummet, hon fastnade helt för en liten docka med tillhörande nappflaska som hon absolut inte ville släppa sen. När vi skulle gå hem fick jag göra en avledande manöver i vinnarklass för att slippa med tvång ta det ifrån henne. Jag lyckades med viss skepsis sälja in att det inte gick att trycka på hissknappen om man hade dockan och nappflaskan i handen och att dockor inte gillar att åka hiss, alls. Hmm nja najee va visade Skorpans min, försöker morsan bullshita mig helt?? Fast mammor har ju alltid rätt så..jaa okeej då. Vi gick faktiskt förbi en leksaksaffär på vägen hem och slog till på en leksaksnappflaska. En liten tapperhetspresent för genomlidandet av lunginflammation, Skorpan blev överlycklig.

Hur gick det hos Anders då? Jodå sänkan är nere på 26, inte helt frisk men snart så! Dags för ett blodprov sa sjuksköterske-Margareta, Skorpan nickade, hon satt själv brevid mig på britsen och sträckte fram fingret självmant och rörde inte en min idag heller när Margareta tog blod. Oj vilken tuffing du är sa Margareta till Skorpan, anmärkningsvärt beteende för att inte ens fyllt två ännu fortsatte hon som var van vid skrik, tårar och fasthållning. Skorpan tittade på henne och flinade, hon förstod nog av Margaretas tonfall att hon fick en rejäl skopa beröm. Jo lite märkligt är det allt tycker jag med. Förutom beröm fick hon flera guldpengar.

Pratade med Linus förut. På väg till jobbet imorse svängde han förbi dagis för att få blanketten till Försäkringskassan påskriven. Fröken berättade att dom hade ett utbrott av maginfluensa på dagis just nu, flera barn hade insjuknat. BLÄÄÄÄ vad osmakligt! Dr Anders som dessutom sa att Skorpis immunförsvar förmodligen var rätt kass nu med penicillin och en lunginflammation. Fy fan. På tisdag är dagis stängt pga studiedag och då skulle dom köra en rejäl städsanering. Ja det hjälper ju aningens på ett dagis där normal handhygien tydligen är något man betalar extra för [please do mind my bitterness].

Skorpan som är en powerkvinna i farten har inte tid att amma kör ersättning istället. Alltså det skulle ni med göra om ni hade ett adoptivbarn, en stickad docka, en krokodil, Alfons och en elefant att utfodra samtidigt! Efter maten har hela skocken blivit uppraddade på en kudde för att sova. Mamma Skorpan valde dock bort kaffe och bloggning och gick för att knoppa en stund själv. 


 Morsan sportar gråblå ylleklänning och hjärtan på rad.

Inga kommentarer: