söndag 18 mars 2012

[ANNA] den mest hajpade hårtvätten hittills...

...Skorpan har om och om igen berättat för sin far (som dessvärre jobbade idag) om bebis Ing-Gitts hårtvätt. Alltså dop är bra abstrakt när man är 2 år haha. Ja det var ju en man som tvättade Ingrids hår, massa människor tittade på, det var musik, sång och smaskig tårta och paketöppning. Så återberättas det hemma. På tisdag när Skorpan fyller år får vi tvätta håret på henne, sjunga, lyssna på musik äta tårta och öppna paket och en hårtvättfest vi med;)

Det var ett vackert finstämt dop i Domkyrkan. Skorpan satt som ett tänt ljus hela ceremonin, hon önskade dock mer musik ett par gånger. Man vet ju aldrig vad man får när man går på en sån tillställningen med en 2-åring. Det kan bli spontana utrop, myror i brallan eller annat spex, räkna med inget förvänta dig allt. Om ni frågar Skorpan var ju dock, förutom hårtvätten, dopkaffets tårtbuffé dagens vinnare.

 Dockan (som pinigt nog glömt kläderna hemma och deltog som Gud skapade henne) skulle absolut ha en egen stol. Tyvärr kan jag blåsa den skapelsehemligheten för det är gammelmormor som stickat henne och om ni inte ser det så är det JAG i dockform. Skorpan tittade sig omkring, alla satt med den dära boken utan bilder, hon ville inte vara sämre. När hon sjöng med fick jag titta åt ett annat håll för att inte skratta rakt ut. Tänk mr Bean på gudstjänst. Allvarsamma stora artikulationer.

 dagens morsa på väg till dop.. chanelinspirerad kofta och en pennkjol. Alltså en handväska innehåller inte vad den brukade. Nu: docka, blöjor, napp, plånbok och husnycklar. Då: läppglans, hårborste, necessär.

 fina glada familjen Dop!
 Väldigt gott fika i goda vänners lag, Skorpan kröp upp i farbror Emils knä för att få bra översyn på paketöppning.

Den söta huvudpersonen stämplade ut lagom till paketöppningen och kommer vakna glad till en massa fina saker!

Ingrids presenter. Jag kände mig våryr och köpte gult papper som jag klistrade bokmärkesfjärilar på.
 Hon fick en bok av vår favoritförfattare och en doptavla.


Inga kommentarer: