fredag 30 mars 2012

[ANNA] sväva runt lite sådära planlöst..

Linus och jag har 24-timmar barnvakt! Eller inte kvar alltså men från början, ah whatever snurra in sig. Skorpans farmor och farfar kom hit och hämtade henne i förmiddags och vi åker till dom imorn efter lunch. Egentligen skulle Linus och jag njutit av livet i en väldigt lyxig hotellsvit (min 30-årspresent till honom) men den bokade vi av i torsdags em. Det var sista avbokningsmöjligheten annars hade vi fått betala för den hur eller hur och den var långt ifrån gratis. Vi bokade av efter lite avvägande, fick bland annat sms av min syster igår som då insjuknat i den där maginfluensagrejen jag hade i söndags, då blev vi nojiga att Linus eller Skorpan skulle få det. Varför inte liksom, om syrran fick det av att träffa mig två timmar bara. Igår var jag övertygad om att Skorpan skulle få det, hon frös, åt inget och sa att hon hade ont i magen. MEN inget "hände". Skitsamma vi ville inte äventyra det så att säga och barnvakt fick vi ändå!

Så vi njuter/har njutit av att bara snubbla fram över våra ben på stan i fyra timmar. Flanerat har vi gjort, precis det! Flanera gör man banne mej inte med barn i sällskap. Vi åt lunch på Cioccolata..läänge, gick i lite affärer, gick till café Berget, åt blåbärspaj och drack kaffe till efterrätt (dit går man ju inte med barnvagn/sulky) fortsatte planlöst mellan affärerna. Gick och småprata i lugn och ro, så fort solen sken fram kastade vi oss ner på en bänk och bara satt en stund. På Uni hittade Linus en väldigt fin klänning till Skorpan. Jag var inne en vända på nyinvigda Gina Tricot. Oh sweet jesus. Jag som brukade handla mycket där är nog inte deras målgrupp längre. Känner mig som 100 år gammal grå morsa men hallå eller jag passar inte i neon eller magkortatröjor (måste dra en kräkis till innan magen är så platt) och nya upplägget var minst sagt rörigt fatta inte hur jag skulle orientera mig. När jag senare bokstavligen sprang rakt in i Jockiboi (visst one and only) som var där och sniffade på trosor (vad annars) då fick jag fly ut i ren panik. Nä dom har en webshop OM jag hittar nåt igen. Hem igen och slappa i soffan, delade på en färsk mango och lyssnar på Melody Gardot, där är vi fortfarande.

Alltså vi tycker om att ha barn haha. Men när man har barn 24/7 så är det här som att få sväva fritt som en ballong i vinden en stund. Det är fint att sakna också, det är det. Just nu har tvåårs-trotsen visat sin snygga nuna hemma hos oss också, det gör inte barnvakteriet mer oävet hörni. Alltså tvååringar, vilka dramadrottningar! Utspelens-göra-en-höna-av-en-fjäder mästarna.Varenda Hollywood-fru i alla dokusåpor ligger i lä. Tvångsneutrotiker got nothing på en tvååring, som får panikångest deluxe av en obekväm tröjärm, en köttbulle som legat i sås, sitt eget bajs,en fläck på golvet eller blöjbyte. Skorpan testar oss nu, hon vill peta lite på gränserna, hon gör otyg med flit och sen tittar på oss och väntar på reaktion. Vi har dock en rejäl portion tålamod än så länge, den här fasen var väntad. Hon får ett tydligt nej och sen kör vi avdelning undanledningsmanöver, vi hittar helt enkelt på nåt annat och vips så har hon glömt vad hon var arg för. Vi sparar vårat humör, finns ingen som helst anledning att sänka sig till nivån skrika/bli förbannad själv. Jag har dock dragit mig tillbaka in i vårat sovrum och dunkat huvudet i garderobsdörren en gång, suckat djupt och bitit mig i knogen samlat mig, stängt dörren bakom mig och återvänt till den lille terroristen;)

Kvällen bjuder nog på nånslags mat på stan/köpa hem-mat och en film. Sen ska vi S O V A heeeela natten. For real. Hela natten. Blir ju lipig bara jag skriver det. Nu ska jag gå åter till att inte göra nåt, vi har inte en tid att passa i hela världen förutom vår egen hunger. Ingen disk, inga blöjbyten, ingen nattning. Hell if I slå på stort och typ skiter i att borsta mina egna tänder och äter godis till kvällsmat. BF är lite som FF.


7 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Åh vad underbart!!!!!

Stäng av ljudet på samtliga telefoner för jag kan lova att annars är det just i natt/morgon bitti som någon ringer fel/busringer/jävlas/el.dyl.

(Ni får väl be farmor å farfar att ringa grannen in case of akutläge...)

Puss

Linda J sa...

Härligt! Det här skulle ni ha gjort för längesen så ni får sova!!
Man är inte sämre för att man har lite barnvakt ibland. Men man blir en utvilad och gladare människa!

Anonym sa...

Men ska inte ert barn snart klara sig utan blöja?
Vänta inte för länge.

linus sa...

Vi börjar när vi väljer att börja. Men tack för din uppmaning!

Anette sa...

Härligt att se att ni njuter! Synd att det blev en avbokning men hade ju som sagt inte varit kul om nån av dem blev sjuka...

PS. Glömde säga att du var så fin i håret med de där härliga lockarna (och jösses så långt ditt hår är nu!)

Anonym sa...

Nu blir jag g-r-r, tösen är ju bara 2 !! Karin (fd BVc-syrra)

Anna sa...

Karin!
Tack för din kommentar. Var inte orolig för att jag och Linus tar åt oss, vi suckade och himlade med ögonen. Vi vet bättre än anonym (som uppenbarligen inte ens vet sitt namn)vi vet att var förälder känner just sitt barn bäst, vi ser ingen prestige i att få henne blöjtorr så fort som möjligt, vi stressar henne inte heller det är inget som hör ihop med vårat föräldraskap. Hon vet vad såväl potta som toalett är och vad man gör där i praktiken.

kram!