söndag 7 juni 2009

[ANNA] Näst sista dagen.



Jag kommer att sakna fågelkvittret, palmerna, den iskalla sangrian vid poolen, att få allt framdukat och undanplockat. Men det är faktiskt en hel dag kvar i paradiset innan vi sitter på det trånga planet hem. Förmodligen på platser brevid huliganungar med föräldrar som inte kunde bry sig mindre. Det finns en alldeles särskild plats i helvetet för föräldrar som inte uppfostrar sina barn. Men som det känns nu skulle någon kunna spränga en bomd brevid mig och jag skulle kanske höja ögonbrynen och be om en torr ny handduk. Så huliganungarna kanske får härja på bäst dom vill.


Finns det ens en verklighet hemma, jag minns inte ens vart jag jobbar, har jag ett jobb? När vi låg vid poolen räknade jag lite på om vi kanske skulle stanna kvar här så länge vid hade råd. Det var väl dagens enda tanke tror jag. Jag har snart läst ut Kvinnan är första könet, den är är faktiskt ett mindre mästerverk. Jag har inga fler böcker med mig så snart går jag väl loss på Linus Automotor&sport, eller så sluter jag bara ögonen och lyssnar på fåglarna. Vi har kommit överrens om att mjukstarta hemma, dricka lite champagne till frukosten och kanske skära upp en ananas. Jag tror att det kan vara förenat med livsfara att äta en skiva Lingongrova och filmjölk! Idag åt jag fet, krämig naturellyoghurt som jag ringlade söt honung i, det var manna för själen.


Nu är det tidig kväll och vi sitter på balkong. Linus sitter helt försjunken i det spännande slutet på första boken i Millenium-trilogin. Snart tar vi glashissen ner till restaurangen och äter middag. Vi hittade ett supergott rosévin där igår, så det blir en flaska av det ikväll med. Jag älskar att åka upp och ner i glashissen, man ser långt ut över poolen och utöver havet. Egentligen är jag lite rädd för glashissar, ni har väl sett Skyskrapan brinner. Är det inte glashissar på utsidan av byggnaden som smälter, med människor i?

2 kommentarer:

Hanna sa...

Det låter som man skulle vilja stanna kvar i paradiset minst typ hela livet...! Hoppas ni göttar er ordentligt i kväll, för snart landar ni i kalla sverige igen! Hoppas vi kan ses snart när ni kommer hem! Tjing och kram hälsa din man!

Anna&Linus sa...

Vi göttar oss å det grövsta! Just nu sitter vi med en varsin drink och tittar på en ljusrosa solnedgång bland palmer. Klart vi ses när vi kommer hem! Är Cribbe ledig nåt i veckan som kommer, eller bara helgen?