lördag 6 juni 2009

[ANNA] Call Barbara!


"Remind me to call Barbara when we get home. I want to show her my garden." Säger den gamla brittiska kvinnan till sin blekfeta val till dotter där de ligger i solstolarna. skulle tippa dom i 60 respektive 40års åldern. Mamman låter precis som Amanda i Vänner. Ni minns väl det avsnittet där Phoebes och Monicas gamla väninna som de hatar kommer på besök. Amanda, som flyttade till England. - "Monica darling it´s Amanda calling!" Så låter iallafall min solstolsgranne, riktigt mysigt att lyssna på faktiskt. Skulle inte göra mig ett dugg om hon skulle plocka fram Harry Potter eller Det susar i säven och börja läsa högt.

Igårkväll var det Mallorcansk buffé, lokala rätter som grillad spädgris och grytor med fisk och musslor. Vi var modiga, Linus smakade på grisen-mindre gott. Jag åt några musslor, gott, men jag erkänner lite konstigt är det. Jag kan inte riktigt förmå mig att äta själva senan som musslan sitter fast i skalet med. Även denna dag har förflutit i nåt slags zen-mode. Till och med duschmunstycket i vårat badrum är lyxigt. Vi kan välja olika lägen som "pure" "rain" eller "champagne". Linus duschade i champagne förut. Igår hade vi ungefär två tredjedelar av en sekund som vi kände oss "dåliga" för att inga barn får vara på hotellet eller för att vi är omgivna av rika pensionärer. Idag blev jag glad när en svensk familj med en downs syndrom-son kom till poolen. Han plaskade och levde om i poolen, pratade högt för sig själv. Jag log, jävla tysta pensionärer hoppas ni störs ordentligt nu! Och så blev jag glad för att han var så glad!

3 kommentarer:

Maria sa...

Men du syrran vi vet ju att du gillar downs syndromare så jag tror nog att du blev mest glad för att du hitta nån som va dig lik ;)
Gött och duscha i champagne, det gör en inte här hemma på S:t korsgatan kan jag lova!
puss på dig systeryster och hälsa din champagneduschande man

Johanna sa...

Hmm.. finns det ett "gyllene" läge oxå? ;)

Anna sa...

Haha det gör det säkerligen, men tror inte att det är jet-läget iaf! För det fick jag nästan blåmärken i hårbotten av;)